Truineer Nieuws melden?

Al 2000 schoolschaatsers ingeschreven

Duim omhoog want…. Shop & the City telt momenteel al bijna 2000 schoolschaatsers. Schaatsen in een kerk is dan ook echt uniek en ook wij kunnen niet wachten

© Shop&The City

Informeer via info@shopandthecity.be

Volgend artikel is van september 2023

Wie denkt aan kerst komt terecht in Sint-Truiden, al jaar en dag draagt de stad deze prachtige periode hoog in het vaandel. Maar dit jaar wordt zeker onvergetelijk. Er komt een heuse schaatsbaan in de kerk! – over een primeur in ons land gesproken, een kerstbomendoolhof op de Groenmarkt, stallen en kraampjes op de Grote Markt, De Warmste Tafel is er weer en prachtige beren vol lichtjes zullen over onze stad waken.

Schaatsen in de Minderbroederskerk

“Super super super trots ben ik op de kersteditie waarmee we dit jaar uitpakken. Het is er eentje zoals nog nooit eerder plaatsvond”, start eerste schepen, Hilde Vautmans. “Een schaatsbaan in de kerk! Dat is nooit eerder gedaan in ons land. Dit moet iedereen ervaren. Daarnaast zijn we zo blij dat De Warmste Tafel opnieuw zijn intrede maakt bij onze lokale horeca. Kerst is een warme maand waarin we aan iedereen moeten denken. De prachtige Groenmarkt zal omgetoverd worden tot een kerstbomen doolhof waar jong en oud plezier kan beleven, de Grote Markt krijgt eindelijk op vraag van velen opnieuw kerstkraampjes en magnifieke beren zullen onze stad oplichten”, aldus Hilde Vautmans. “Ook cultuur komt onder de aandacht, zo zal er in samenwerking met museum ‘De Mindere’ een tentoonstelling plaatsvinden gedurende de kerstperiode in de kerk”.

“Naast de kerstboom op de Grote Markt, zal ook onze duurzame kerstboom weer te bewonderen zijn als bar. We kijken er alvast naar uit”, vertelt Hilde Vautmans.

Terugkeer ‘De Warmste Tafel’

“Koude winterdagen worden een stuk gezelliger en betekenisvoller wanneer we samen aan tafel gaan, nietwaar? Dit jaar nodigen we jullie weer uit om mee te doen aan het immer succesvolle ‘De Warmste Tafel’. Een initiatief dat niet alleen onze harten verwarmt, maar ook een leuk samenzijn is bij de prachtige horeca die we rijk zijn in Sint-Truiden”, aldus schepen van Middenstand, Hilde Vautmans.

“Als Horeca Sint-Truiden zijn we uiteraard blij dat we met de collega’s samen het geweldige concept van ‘De Warmste Tafel’ weer kunnen uitdragen, gezellige avonden met de ‘kastrol’ op tafel waarmee we goede doelen steunen. Dit concept heeft al enkele jaren bewezen dat het echt wel een meerwaarde is in onze stad. We zijn dan ook blij dat dit terugkeert en we gaan er dan ook alles aan doen om er ook dit jaar een geweldige editie van te maken zodat we meerdere goede doelen kunnen steunen”, vertelt voorzitter Horeca Sint-Truiden, Koen Francis.

Kerstbomen madness

“Elk jaar trachten we de binnenstad zoveel mogelijk te voorzien van alle mogelijke kerstdecoratie”, gaat voorzitter Shop & The City, Philip Bronckaerts, verder. “Winkelen en gezellig samenzijn werkt altijd beter in een maximale kerstsfeer. We merkten op dat de handelaars en bezoekers de aanwezigheid van meer groen en kerstdennen in de winkelstraten wel wisten te appreciëren. We willen hier dan ook meer mee doen. Zo kwamen we met het idee om op de Groenmarkt een groot, ongezien kerstbomendoolhof te organiseren tijdens de kerstvakantie. Zowel voor jong als oud is dit dé kerstactiviteit die je niet snel zal vergeten in Sint-Truiden!”, aldus Philip Bronckaerts.

 

Meer praktische info over dit unieke kerstconcept in het najaar via shopandthecity.be