Truineer Nieuws melden?

Zahiroleslam scoort voor STVV

Het is nog even wachten op zijn echt debuut voor het A-team. Maar Kahveh Zahiroleslam scoorde alvast voor STVV op Antwerp. 1-1 werd het.

Antwerp – STVV STVV oefende op maandagmiddag op het oefencomplex van stamnummer 1. De spelers die niet aan de bak kwamen tegen Union krijgen de kans om zich te bewijzen voor onze coaching staff.

Starters STVV: Coppens, Mindombe, Janssens, Vanwesemael, Diriken, Ananou, Ogawa, Barnes, Dumont, Librici, Zahiroleslam

Antwerp begint stevig en voor de Kanaries, die voor het eerst in de zwarte tenue verschijnen, is het even schrikken als een voorzet na drie minuten op de lat uiteenspat.

Verder begint de wedstijd evenwichtig. Toch is het Antwerp dat als eerste opnieuw de neus aan het venster steekt. Vanwesemael kan de openingstreffer knap voorkomen met sliding.

Na een halfuur is het dan toch raak voor rood-wit. Janssens verspeelt de bal gevaarlijk dicht bij de eigen kooi. Coppens is vervolgens kansloos. 1-0

Vijf minuten voor de rust dan de ultieme kans op de gelijkmaker, maar Zahiroleslam laat de bal onder de voet door schieten vlakbij het doel van Antwerp.

Rusten bij 1-0.

Wissels tweede helft: Nhaïli in, Librici out. Teuchy in, Mindombe out.

De invallers laten zich meteen zien. Teuchy zorgt voor het eerste gevaar in de tweede helft.

STVV blijft nadrukkelijk op zoek gaan naar de gelijkmaker. Ogawa test de goalie vanuit een schuine hoek.

Op het uur hetzelfde patroon. STVV komt er gevaarlijker uit via de flanken. Toch moet Coppens nog uitpakken met een knappe redding na een één-op-één situatie.

Mindombe komt na 70 minuten opnieuw in de wedstrijd in plaats van Dumont.

In het slot vindt Antwerp de ruimtes in de rug van de Truiense verdediging. Coppens voorkomt erger.

Na 80 minuten is het dan toch raak voor STVV. Vanwesemael kan oprukken op zijn flank en schildert de bal heerlijk op de kruin van Zahiroleslam. De Iraanse Amerikaan profiteert maximaal van zijn gestalte en kopt knap binnen.