Truineer Nieuws melden?

The Classic Illustration Revival

The Classic Illustration is terug. En hoe.

The Classic Illustration, de voormalige begeleidingsgroep van onder meer wijlen Ann Christy, is terug van weggeweest. In 1977 scoorde de formatie enkele internationale hits met ‘Darling I Love You’ en ‘I Say Goodbye’ als meest bekende singles. Lux Records zorgt nu terug voor de wereldwijde release en promotie. Ook deze heruitgave kreeg een aangepast kleedje. Andere leuke nummers van The Classic Illustration zijn onder meer ‘A dream Of Memories’, ‘Young Girl’, ‘Black-Eyed Woman, I Need You Love’, ‘I Can Feel It’, ‘We Love The Sound Of Beethoven’, Come Back To Me’ en ‘Girl You’re The One I Need’. In de loop der jaren bracht The Classic Illustration 16 singles, een LP en een online-full CD uit. In de jaren ’70, ’80 en ’90 was het zeskoppige dans- en showorkest The Classic Illustration een begrip in Vlaanderen en Nederland. De formatie begeleidde tal van binnen- en buitenlandse artiesten waaronder Ann Christy, Freddy Breck, Brotherhood Of Man, Dennie Christian, Lee Towers, Corry Konings, Ben Cramer, The Blue Diamonds, James Loyd, Helmut Lotti, Truus, Luc Steeno, John Terra, Jacques Raymond, Micha Marah, Eddy Wally, Rita Deneve, Connie Neefs, Marc Dex, Peter West, Mieke, Joe Harris, Anneke Grönloh, Imca Marina en Samantha. ‘Darling I Love You’  stond in 1977 een aantal weken in onze toenmalige TOP 30 genoteerd en werd in verschillende landen uitgebracht.
Na een jarenlange split, kwamen leadzanger-gitarist Omer Vandormael (Sint-Truiden), solo-gitarist Francis Degros (Sint-Truiden) en toetsenman Marc Vanderstukken, naast nieuwkomers drummer Jossa Edmond (Sint-Truiden)en bassist Brans Ludo op het idee om de groep opnieuw tot leven te brengen weliswaar met een eerste optreden op zaterdag 2 december 2023 in “Cultuurcafé DE FWAJEE”  met een ROCK repertoire dat ons doet terugdenken aan onze jonge jaren.

Kan een krabbel zijn van , met de tekst The Classic Illustration Revival Cultuurcafé DE FWAJEE PLANKSTRAAT 18, 3800 Sint-Truiden Zaterdag 2 dec. om 19u tot 24u Live optreden van... THE CLASSIC ILLUSTRATION 2.0 Let's Rock back in time! 5 uur durend live optreden Oldies but Goldies 70s 80s 90s Tickets voorverkoop: omer.vandormael@skynet.be online of 0498/23 94 97 8€ of ter plaatse aan de ingang van DE FWAJEE 10€ Deuren vanaf 18u www.the-classic-illustration.be