Truineer Nieuws melden?

STVV pakt punt in Jan Breydel

STVV blijft ook na Club ongeslagen buitenshuis. 1-1 werd het in Jan Breydel. Een mooi, maar bovenal ook verdiend punt.

© Kevin Vanhees

De eerste helft zagen we een open wedstrijd met dreiging aan beide kanten en met de beste kans voor STVV. Hashioka knikte de bal richting tweede paal maar Godeau kwam een voetje te kort om het leer gewoon binnen te tikken. Verder wat halve kansen van Club maar goalie Suzuki toonde zich steeds van zijn beste kant. Dreiging was er ook nog enkele keren van STVV maar de laatste pass was vaak niet goed genoeg.

In de tweede helft klom Club snel op voorsprong. Voorzet De Cuyper en Skov Olsen knalde het leer in één tijd overhoeks voorbij Suzuki. STVV kreeg het moeilijk. Club bleef komen. Tot Koita -alweer hij- het leer verrassend voorbij Mignolet tegen de netten legde: 1-1. Nu was Brugge even van slag. Maar het evenwicht werd snel hersteld. De gevreesde powerplay van Club bleef echter uit. Zo trok STVV het punt nog vrij makkelijk over de streep.