Truineer Nieuws melden?

Resem pv’s wegens parkeergedrag tijdens Sunday Markt

Na diverse klachten schreef onze politie een resem pv’s uit tijdens de Sunday Markt.

Na klachten rond het parkeergedrag tijdens de Sunday Markt (Veemarkt) organiseerde de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken verschillende weken preventieve, sensibiliserende acties. De laatste weken werd handhavend opgetreden. Afgelopen weekend waren er, ondanks de voorgaande sensibiliserende acties, weer heel wat foutparkeerders.
De resultaten:
– inzake stilstaan en parkeren werden er 37 GAS4-pv’s en 9 onmiddellijke inningen (voor voertuigen met buitenlands nummerplaat, dient boete ter plaatse voldaan te worden) opgesteld. Het ging dan voornamelijk over parkeren op de verhoogde berm, trottoir, plaatsen voor personen met een handicap, oversteekplaats voor voetgangers, hinderen andere weggebruikers, … .
– 1 OI beschermende kledij
– 2 OI’s gordel
– 1 pv in gevaar brengen zwakke weggebruikers
– 1 pv niet verzekerd en niet ingeschreven voertuig
– 1 pv onaangepaste snelheid
– 1 positieve speekseltest (drugs)