Truineer Nieuws melden?

Opening 54ste carnavalseizoen

Voor in je agenda: 11 november, opening van het 54ste carnavalseizoen, met prinsenaanstelling en zoveel meer.

Beste vrienden, carnavalisten
Koninklijke Stadscarnavalsvereniging Orde van de Commeduur wil u, uw familie en vrienden van harte uitnodigen op de “𝗘𝗹𝗳𝗱𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲𝗻 𝗘𝗹𝗳𝗱𝗲” – 𝗱𝗲 𝗼𝗳𝗳𝗶𝗰𝗶ë𝗹𝗲 𝗼𝗽𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝟱𝟰𝘀𝘁𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗻𝗮𝘃𝗮𝗹𝘀𝘀𝗲𝗶𝘇𝗼𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗦𝗶𝗻𝘁𝗿𝘂𝗶𝗻.
Omstreeks 19.11 uur is het verzamelen geblazen op de Groenmarkt van onze Trudostad. Daar staan de Elf Latsjanen klaar om voor de 41ste keer te zullen worden ontstoken door onze uittredende Stadsprinsen Carnaval; Steve I° en Lore I°. Nadien volgt het onverbiddelijke afscheid van onze carnavalssoevereinen van het jaar 2023 en worden zij plechtig ontdaan van hun tekenen van macht via een abdicatie en maken plaats voor de Stadsprinsen Carnaval voor het jaar 2024.
Met stunts die verwijzen naar de hobby’s en interesses van onze nieuwe Stadsprinsen, worden de tot dan nog grote onbekenden naar het podium gehaald. Daar krijgen we eindelijk een antwoord op de vraag: wie worden de nieuwe Stadsprinsen van Groot Sint-Truiden in het seizoen 2024? Na de intronisatie volgt de installatie en verkrijgen zij van de zittende macht van het Sint-Truidense stadsbestuur en de Koninklijke Orde van de Commeduur de uiterlijke symbolen die hun tot Stadsprinsen kronen.
Vervolgens is iedereen uitgenodigd in de Academiezaal, de mooiste zaal van Haspengouw. Daar zal de Acadekomische Zitting plaatsvinden met de Maidenspeeches van de nieuwe Stadsprinsen, toespraken van de gestelde (carnavals)lichamen, dit uiteraard begeleid van muziek en vol van traditie.
𝗚𝗿𝗮𝘁𝗶𝘀 𝘁𝗼𝗲𝗴𝗮𝗻𝗴.