Truineer Nieuws melden?

Nina Derwael voor één dag coach in Gentse Topsporthal

Twintig jonge gymnasten van over heel Vlaanderen kregen dit weekend een wel heel speciale training in de Gentse Topsporthal en dit van hun idool Nina Derwael.

© © Focalflow - Blanckaert Jonathan

Twintig jonge gymnasten van over heel Vlaanderen kregen dit weekend een wel heel speciale training in de Gentse Topsporthal. Niemand minder dan regerend olympisch kampioene Nina Derwael leerde de 10- tot 14-jarigen de kneepjes van het turnvak. Voor alle deelnemers was het een droom die uitkwam om met hun idool samen op de mat te staan. Met de turnsessie, een initiatief van Derwaels sponsor vdk bank, wil onze turntrots een nieuwe generatie gymnasten warm maken om op hoog niveau te gaan turnen.     

 

Wie wil er nu niet gecoacht worden door een olympisch kampioene? Zo moeten meer dan honderd jonge gymnasten de voorbije maand ook gedacht hebben. Zij schreven zich massaal in voor een exclusieve turnsessie onder leiding van hun idool Nina Derwael, olympisch kampioene op de brug met ongelijke leggers. Voor twintig onder hen kwam hun droom dit weekend uit.

 

De zusjes Lillie en Ellie Van Kesbeeck en de jarige Marit Ternest beleefden de middag van hun leven: “Deze dag gaan we nooit meer vergeten. De tips die Nina ons heeft meegegeven gaan we blijven gebruiken bij onze eigen oefeningen. Dan worden we misschien ooit wel zo goed als haar.” 

 

Belgische gymkoningin als coach

 

Voor Nina Derwael was het een blij weerzien met  haar vertrouwde Gentse Topsporthal aan de Watersportbaan. De olympisch kampioene genoot zichtbaar van het coachen van de jonge atleten.

 

“Ik vind het bijzonder fijn om jonge talenten vanuit mijn ervaring beter te maken. Hun enthousiasme doet me altijd terugdenken aan toen ik hun leeftijd had. Het verbaast me elke keer opnieuw hoe snel ze dingen oppikken en blij zijn als hun oefening lukt.”
Nina Derwael 

 

Volgende generatie leert de ‘Derwael’

 

Initiatiefnemer vdk bank organiseerde de exclusieve turnsessie met één van ‘s lands grootste uithangborden voor het derde opeenvolgende jaar. Doel is niet zozeer om de gymnasten technisch moeilijke oefeningen zoals de ‘Derwael’ te leren, maar vooral om volgende generaties te inspireren en te motiveren om hun dromen na te jagen.

 

“De turnsessie die we vandaag samen met Nina organiseerden, sluit helemaal aan bij het DNA van vdk bank. Wij willen de jongere generatie sterker en beter maken. Dat doen we door hen een extra duwtje in de rug te geven met hun centen, maar ook door hen te ondersteunen om hun passies ten volle te beleven.”
Leen Van den Neste, CEO van vdk bank

© Focalflow - Blanckaert Jonathan