Truineer Nieuws melden?

Matchday

STVV mag vandaag thuis de spits afbijten van speeldag 12 in de Jupiler Pro League. Tegenstrever is RWDM, een promovendus die het onderwacht goed doet en een gevaarlijke klant. Hebben jullie een uitslag in gedachte?

Voorbeschouwing stvv.com

De offday in Leuven is doorgespoeld met een stevige trainingsweek. Zoals coach Fink het verwoordde: “Ik zag veel positieve agressiviteit op training.” Alle spelers zijn fit, ook Okazaki traint terug volop mee na een maand blessureleed. Bovendien zijn er geen geschorsten.

Voert onze trainer wijzigingen door aan zijn basiselftal? Of behoudt hij het vertrouwen in het integrale basiselftal? De verwachting is dat de vaste pionnen de kans krijgen om zich te herpakken tegen RWDM:

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka – Delorge – Ito – Bocat

Steuckers – Kaya – Koita

RWDM: Caçapa en co houden bitter gevoel over aan vorig weekend

Tijdens de wedstrijd tegen Westerlo leek een droge knal van de Fransman Florent Sanchez de vierde overwinning van dit seizoen in te leiden voor de Brusselaars. Maar net als twee weken geleden (tegen Charleroi) liep het in de slotfase mis voor de Brusselaars. De wedstrijd eindigde op 1-1, RWDM blijft zo net onder STVV staan.

De tegenpartij anders bekeken:

– Wist je dat er met coach Caçapa er een goddelijke Kanarie naast de zijlijn staat? In totaal mocht Claudio driemaal het Braziliaanse embleem vertegenwoordigen. Daarnaast was hij jarenlang een sterkhouder bij Olympique Lyon. De technische staf telt trouwens nog een andere bekende naam: Igor De Camargo.

– Naast Eden en Thorgan liep er nog meer voetballend talent rond ten huize Hazard. Kylian speelt bij RWDM – net als de overige broers – in de aanvallende regionen.

– Verder is het uitkijken naar Gueye (goed voor 5 doelpunten), Mercier (goed voor 3 assists) en het onstuimige talent Dwomoh

– Met Alexis De Sart en Guillaume Hubert verwelkomen we tenslotte twee ex-Kanaries op Stayen

Klaus, Abe en Mercier verdwenen echter voor de wedstrijd tegen Westerlo naar de bank. Mboup, Heris en Sanchez namen hun plaats toen in. Als de Brusselse club met dezelfde elf als tegen Westerlo start, ziet de opstelling er zo uit:

Defourny

Heris – Sissako – Segovia – Camara

Dwomoh – Sanchez – Abner

Reine-Adélaïde – Gueye – Mboup