Truineer Nieuws melden?

Matchday

Vandaag STVV-Union, Stayen, aftrap 19.15 uur, met vooraf ook heel wat info aan de zijlijn.

De wereld, ons dorp

Er staan vandaag aan Truiense zijde een aantal internationals op het veld. Tijdens de nakende internationale break zullen Yamamoto en Fujita uitkomen voor de Olympische ploeg van Japan. Schuift Zion Suzuki door van deze Olympische ploeg naar de ‘echte’ nationale ploeg van Japan, waar hij het gezelschap krijgt van Daiki Hashioka. En zal Jarne Steuckers opnieuw de selectie van de Belgische U21 vervoegen. 

 

Goedgevuld Stayen

De jongste prestaties van STVV weken heel wat enthousiasme los in Groot-Haspengouw. Voor deze wedstrijd gingen een 7.500-tal tickets de deur uit. Dat zijn er een 2.500-tal meer dan voor dezelfde affiche vorig seizoen. Het geel-blauwe legioen kijkt dus duidelijk uit naar de clash met de koploper.

 

Stayen wordt even terug Staaien 

Naar aanleiding van ons 100-jarig bestaan blikken we regelmatig terug op een welbepaald decennium uit onze geschiedenis. Zo staat de wedstrijd tegen Union in het teken van de jaren ’80. Daarom zakken vandaag enkele oud-spelers uit de eighties af naar de Tiensesteenweg: zo tekenen Armand Cleuren, Alain Peetermans, Danny Verdeyen, Jean Jehaes en Wilfried Sleurs vandaag present. 

 

Na afloop vindt er een eighties-after party plaats. Voor de gelegenheid krijgt Frank Mellemans daarbij het gezelschap van voormalig stadion-dj Gerry Debecker

 

Documentaire over de jaren ’80 

De voorbije week kwam de achterban alvast in de sfeer met een royaal gedeelde documentaire over het STVV van de jaren ‘80. Via onze Facebook- en Instagram-pagina kan je genieten van sappige quotes van Jef en Jef,  flitsende acties van jonge snaken Boffin en Wilmots en levenswijsheden van trainer Guy Mangelschots. 

 

Een warm welkom en een ultiem afscheid

Voor de wedstrijd versmelten de geschiedenis en de toekomst van STVV op het veld. Eerst stellen we onze jeugdelftallen (een 500-tal spelers in totaal) voor aan het publiek, daarna nemen we op een ingetogen manier afscheid van Lon Polleunis. Met een speciale tifo, intieme bedankvlag en minuut stilte betuigen we samen met de familie een laatste eer aan onze opperkanarie.

STVV