Truineer Nieuws melden?

Keizerlijke Commanderie daagt jeugdbewegingen uit

De Keizerlijke Commanderie daagt de 16 erkende bewegingen uit om een fruitbereiding met Haspengouws fruit te toveren uit hun culinaire hoed.

Op 20 oktober kleuren de Sint-Truidense jeugdbewegingen de stad opnieuw in met hun jeugdbewegingshemden, hun uniformen, hun T-shirts en hun sjaaltjes. Want dan is het de Dag van de Jeugdbeweging. In Sint-Truiden worden ze die dag verwend door het stadsbestuur met een “ontbijt in het park”. 

De Keizerlijke Commanderie wil inspelen op dit evenement en daagt de 16 erkende jeugdbewegingen van de stad uit om een fruitbereiding met Haspengouws fruit te toveren uit hun culinaire hoed.

Het is een idee van de Jeugdambassadeur van het Haspengouws fruit van de Keizerlijke Commanderie, Rémy Gressens. “Jeugd meer betrekken met ons fruit van eigen bodem, hen duidelijk maken dat Haspengouws fruit lekkerder is dan de bananen, ananassen en kiwi’s die van de andere kant van de wereld komen en ze ook leren hoe je niet alleen Haspengouws fruit eet maar er ook leuke en lekkere dingen mee kan toveren, dat is de bedoeling”, aldus Rémy.

De jeugdbewegingen worden uitgedaagd een eigen recept met fruit van hier te maken, van smoothies tot pannenkoeken, van cake met appelen of bessen, van aardbeien shake tot … de uitdaging is eindeloos. Dit wedekend brachten ze hun culinaire creatie binnen bij de Dienst voor Toerisme. Ondertussen zal een jury de beste inzending kiezen en de prijzen worden uitgedeeld de Dag van de Jeugdbeweging, 20 oktober, tijdens het ontbijt dat de stad aan die jeugdverenigingen aanbiedt in het stadspark om 08.00 uur ’s morgens. De winnaars zien hun clubkas gespijzigd met een geldprijs en alle deelnemende jeugdverenigingen worden beloond met een degelijke portie fruitsap voor alle leden.

De organisator van deze wedstrijd, de Jeugdambassadeur, wordt hierin gesteund door de Keizerlijke Commanderie, de Stedelijke Dienst voor Toerisme, de Stedelijke Jeugddienst en het Stadsbestuur van Sint-Truiden.