Truineer Nieuws melden?

Kanaries verliezen als vogels zonder kop met 4-0

Zonder kop, speelden de kanaries aan Den Dreef. En daarmee bedoelen we niet zonder spits -zoals altijd trouwens-  maar ook zonder gezond verstand en ideeën. Leuven won zo met de vingers in de neus.

© Kevin Vanhees

De eerste helft opende STVV met heel veel balbezit. ‘Strikke’, zoals ze in Sint-Truiden zeggen, maar dan wel zonder resultaat. Meer nog. OHL strafte de eenzame maar grote foutjes in dat gestrik genadeloos af. 2-0 via Nsingi en Schrijvers (strafschop), telkens nadat de Truiense verdediging zich als miniemen op snelheid liet pakken. We waren benieuwd of Fink tijdens de rust iets kon bijsturen. Want puntenverlies op Leuven betekende sowieso dat STVV vanaf nu in het peleton zit dat striijdt voor plaats 12.

In de rust wisselde de Truiense coach Van Helden voor Yayamoto. Het strikwerk leek nu wel wat op te leveren. Eénrichtingsvoetvbal, maar enkel wat gevaar met afstandschoten. En al snel zagen we hetzelfde spelbeeld en verloop als in helft één. Op de eerste de beste tegenaanval sneed OHL weer door de boter en Mendyl werkte rustig af. 3-0, jawel, 3-0. De kanaries moesten de kelk nog tot op het einde ledigen. Mendyl dikte nog héééél makkelijk  aan tot 4-0. Fink en zijn kanaries hebben een hoop oplapwerk voor de boeg.