Truineer Nieuws melden?

Gunter Reniers brengt extra theater naar Hasselt

Gunter Reniers is één van de mensen achter Reprise, een vzw die een gelijkaardig initiatief als De Roxy start in Hasselt

De Limburgse acteurs Dorien Schrijnemakers en Gunter Reniers willen samen met Maxime Vincent de Limburgers massaal naar het theater ‘lokken’ in Hasselt.  Dit doen ze door het organiseren van toegankelijke professionele theatervoorstellingen met in de cast een rits bekende Vlamingen.

Vincent:” Dat klopt!  Hiervoor richtten we zelfs speciaal een nieuwe vzw op: ‘Reprise!’.  Voorstellingen die elders in Vlaanderen al hun succes bewezen, ‘hernemen’ we in het Hasseltse culturele centrum.”

Gunter Reniers heeft ook een gelijkaardig initiatief in St-Truiden.  In Theater De Roxy en CC De Bogaard organiseert hij ook soortgelijke voorstellingen.  Zo leerde hij Dorien Schrijnemakers kennen.

Reniers: “Enkele jaren geleden zochten we een jonge zangeres in de Roxy en Dorien kwam auditie doen en ze stak met kop en schouders boven alle kandidates uit (lacht).  Ze was blij dat ze als Limburgse in haar eigen provincie aan de slag kon.  Er zijn zeer weinig professionele theatergroepen in Limburg.  En dan zeker in ons genre: theater voor het grote publiek.  Om onze eigen programmatie aan te vullen, deden we ook beroep op gastgezelschappen met bekende acteurs zoals ‘Loge10’ en ‘Het Prethuis’.  

Schrijnemakers : ‘Als actrice speelde ik al mee in producties van beide gezelschappen die Gunter opnoemt en toen merkte ik al dat de culturele centra in Limburg in een andere culturele vijver vissen. Er is een gesubsidieerd- en een vrij circuit en die vrije producenten komen weinig tot niet aan bod in onze provincie.”

Tot nu dus: Reprise VZW organiseert onmiddellijk twee grote kleppers: 

Op maandag 11 december ’23 brengt Loge10 ‘DE MUIZENVAL’ van Agatha Christie, een bloedstollende thriller, jarenlange hit op de Londense West-End met een topcast: Karin Jacobs, Elias Bosmans, Marijke Hofkens, Rikkert van Dijck, Nathalie Wijnants, Timo Descamps en Jérémie Vrielynck.  

En op maandag 8 april ’24 komt Het Prethuis van Jeroen Maes aan bod.  Jeroen schreef een gloednieuwe komedie over de padel-hype.  Soapacteurs Peter Bulckaen (Familie), Katja Retsin, Wim Stevens (Thuis), Martine De Jager (Samson en Marie) en Jeroen Maes zelf laten zich van hun meest grappige kant zien in de hilarische komedie ‘De Padelburen’.

En ook u kan daarbij zijn.  Tickets (€24) zijn te verkrijgen via www.reprisevzw.be .  Groepen krijgen mooie kortingen.

Vincent: “We hopen met dit initiatief de cultuurbeleving in Hasselt naar een volgend level te brengen: Theater in al haar grandeur, met bekende titels en bekende acteurs voor het grote publiek!  Iedereen moet zich welkom voelen en een topavond beleven!”

WINACTIE

De eerste twee mensen die mailen naar info@reprisevzw.be met het antwoord op de vraag : Hoe heette het personage van Nathalie Wijnants in ‘THUIS’?, winnen tickets voor de voorstelling van 11/12/23.