Truineer Nieuws melden?

Geslaagde Dag van de Jeugdbeweging

Vanmorgen smulden meer dan 400 jongeren van een heerlijk ontbijt onder de hallen op de Veemarkt voor de Dag van deJeugdbeweging. De opkomst in uniform was talrijk, het ontbijt uitgebreid en de sfeer was helemaal top.

Het was een bonte verzameling van kleuren, vlaggen en insignes vanmorgen onder de hallen op de Veemarkt in Sint-Truiden. Zo’n 400 leden van lokale jeugdverenigingen genoten van een sfeervol en lekker FairTrade ontbijt dat werd aangeboden door het lokaal bestuur naar aanleiding van de Dag van de Jeugdbeweging.

“Jaarlijks zetten we tijdens de Dag van de Jeugdbeweging onze jongerenorganisaties in de schijnwerpers. Sint-Truiden telt 16 jeugdbewegingen met in het totaal zo’n 1.500 leden. Door de hechte verbondenheid hebben de jongeren daar een uitlaatklep en vinden ze steun bij elkaar, ook in moeilijkere periodes. De jeugdbewegingen spelen zo een zeer belangrijke rol in onze samenleving en dragen bij aan de positieve ontwikkeling van jongeren op zowel fysiek, mentaal als sociaal vlak”, vertelt schepen van Jeugd Nina Kvikvinia.

In de jeugdbeweging wordt een stuk van de persoonlijkheid gevormd. Belangrijke waarden zoals vriendschap, solidariteit, respect voor natuur en medemens, zelfstandigheid, doorzettingsvermogen, etc. komen allemaal aan bod tijdens de werking.
De meeste leden kwamen voor de gelegenheid in uniform naar het (h)eerlijk FairTrade-ontbijt dat omwille van het slechte weer plaatsvond onder de hallen op de Veemarkt.

“Naast dit ontbijt verleent het lokaal bestuur ook financiële steun aan jeugdbewegingen zoals de toekenning van werkingstoelagen, de plaatsing van brandveiligheidsinstallaties en de subsidiëring voor materiaalaankopen. Ze kunnen bovendien rekenen op gratis kampvervoer en logistieke begeleiding via onze uitleendienst. Dit om hun werking maximaal te ondersteunen. De jeugd is onze toekomst en verdient dan ook al onze aandacht”, besluit schepen Nina Kvikvinia.