Truineer Nieuws melden?

Geslaagd Vestival

Veel volk, gisterenavond op de vesten, en dit voor een bijzonder geslaagde editie van Vestival. We zagen jong en oud genieten van de vele acts en een gezellig samenzijn voor een drankje.

Naar schatting zo’n 4000 bezoekers zakten zaterdag 21 oktober af naar Sint-Truiden voor de eerste editie van de middeleeuwse familiewandeling ‘Vestival’. Het evenement toverde de stadsvesten en het klein stadspark om tot één groot middeleeuws feest. Tientallen kaarsen, vuurkorven, lichtdecoraties, animaties en acts zorgden voor een onvergetelijke beleving.

 

“De sfeer was fantastisch en de bezoekers talrijk. We kunnen dan ook spreken van een geslaagde eerste editie van dit familie-evenement”, zegt een tevreden schepen van Evenementen Hilde Vautmans. “De combinatie van geschiedenis, gezelligheid, volkspelen en de fantastische randanimatie zorgde voor een geweldige beleving. De talrijke bezoekers uit Sint-Truiden en ver daarbuiten waren dan ook erg enthousiast over de sfeervolle organisatie en onze mooie stad.”