Truineer Nieuws melden?

Een gezonde snack op school dankzij Fruitsnacks

Fruitsnacks is dit schooljaar preferred partner van Snack & Chill. Door deze samenwerking kunnen secundaire scholen fruit en groenten aan een voordelige prijs kopen voor alle leerlingen. Het doel? Jongeren gezonder leren snacken door zelf een eigen snackbar op school te organiseren. Alle Vlaamse secundaire scholen kunnen zich inschrijven voor Snack & Chill.

Een gezonde snack op school dankzij Fruitsnacks

Europees Parlementslid Hilde Vautmans en Roel Paesmans, zaakvoerder van Fruitsnacks, kondigden aan het begin van het schooljaar aan dat dankzij hun lobbywerk de subsidies voor schoolfruit werden verhoogd. Hierdoor kunnen kleuter- en lagere scholen gratis fruit, groenten en melk aanbieden. Dankzij de samenwerking met Snack & Chill zorgt het bedrijf er nu voor dat ook leerlingen van de Vlaamse secundaire scholen voordelig kunnen genieten van een gezond tussendoortje.

“We zijn heel trots op de verhoging van de subsidies voor fruit, groenten en melk op school! We willen natuurlijk ook leerlingen van secundaire scholen motiveren om te kiezen voor een gezonde snack. Daarom kunnen ze bij Fruitsnacks al voor 40 cent per stuk (excl. btw) fruit en groenten bestellen.” vertelt Roel Paesmans.

Snack & Chill 

Snack & Chill is een project van Gezond Leven en Departement Zorg dat gezonde dranken en tussendoortjes in (buiten)gewone secundaire scholen promoot. Ze geven de leerlingen de tools om zelf gezonde keuzes te maken en een eigen snackbar op school te organiseren. Die originele invulling was volgens 86% van de deelnemende scholen een belangrijke factor om van het project een succes te maken.

“We kunnen alleen maar toejuichen dat er initiatieven zoals Snack & Chill bestaan. Door de samenwerking met Fruitsnacks kunnen ook jongeren op een voordelige manier genieten van een gezond en vers tussendoortje. Zo gaan we de strijd aan tegen de lege brooddozen op school én motiveren we jongeren om gezonde keuzes te maken.” zegt Karel Paesmans, zaakvoerder van Fruitsnacks.