Truineer Nieuws melden?

Dag van de Trage Weg op zaterdag 14 oktober

Meer en betere paden en wegjes voor voetgangers, fietsers en ruiters. Dat is waar de Dag van de Trage Weg om draait. Op 14 en 15 oktober geven mensen op meer dan 200 plekken in Vlaanderen al wandelend, fietsend, spelend en feestend de trage wegen de aandacht die ze verdienen. Voor de 2e keer surft ook Sint-Truiden mee op deze golf!

Op 04/07/2022 haalde Sint-Truiden het subsidietraject Trage Wegen in kader van het Herstelfonds Europa binnen. Dit subsidietraject zal dit jaar volledig uitgerold worden om onze Truiense voetwegen in te zetten om duurzame verbindingen te maken tussen mens, natuur en de landbouwer. Als we hierbij ook nog een steentje kunnen bijdragen aan toerisme, een robuuster klimaat en het voorkomen van akkerstromen, is dit mooi meegenomen.

Interesse? Trek dan je wandelschoenen aan en kom zeker op zaterdag 14 oktober om 14u naar de Veva te Zepperen voor een toelichting van het geplande traject en natuurlijk een kleine wandeling (6 km) en fietstocht (20km) over gekende en minder gekende voetwegen te Sint-Truiden!

 

PRAKTISCH

Zaterdag 14 okt. 2023
14:00u – 18:00u
Prijs: gratis
DE VEVA, EYNESTRAAT 79/81,
3800 Sint-Truiden (ZEPPEREN)

Organisatie: Stad Sint-Truiden
Contactpersoon: Joris
0498939123joris.bortels@sint-truiden.be