Truineer Nieuws melden?

Chiro Brustem wint Haspengouw Fruit Challenge

Chiro Brustem heeft met zijn appeltiramisu de Haspengouw Fruit Challenge gewonnen en deelt het recept met ons.

.

Met de aanstelling van een Jeugdambassadeur van het Haspengouws Fruit wil de Keizerlijke Commanderie jongeren aanzetten tot fruitverbruik van streekeigen oogst. Rémy Gressens daagde de jeugdverenigingen uit: wie maakte het beste fruitgerecht? En de winnaars kwamen uit Brustem.

In de allereerste editie van de Haspengouw Fruit Challenge daagde Jeugdambassadeur Rémy Gressens de Truiense jeugdbewegingen uit om hun eigen culinaire kwaliteiten te testen en met een eigen keukencreatie naar buiten te komen, gebaseerd op Haspengouws fruit. Voorwaar geen eenvoudige opdracht voor organisaties die normaal gezien staan voor amusement en ontspanning.

Vorig weekend werden de gerechten binnengebracht en de jury kwam tot een unanieme beslissing: Chiro Brustem had met zijn appeltiramisu niet alleen een lekker gerecht uit de potten getoverd maar ook een origineel recept. Zij kregen dan ook, op de Dag van de Jeugdbewegingen, verdiend de eerste prijs, 250 euro om de clubklas, en bijgevolg ook hun werking, een stimulans te geven. De andere deelnemende jeugdverenigingen bleven niet in de kou staan op de regenachtige ochtend van de Dag van de Jeugdbewegingen. Zij mogen binnenkort bezoek verwachten van maarschalk Ronald Ilsbroux en de Jeugdambassadeur Rémy met een fruitig cadeau in vloeibare en vaste toestand, om niet te zeggen appelsap en appelen voor de kids.