Truineer Nieuws melden?

Cannabisplantage in loods aan Luikersteenweg

Tijdens een Cleanhouse onder leiding van het Parket van Limburg werd een cannabisplantage ontdekt in een loods aan de Luikersteenweg.

03 oktober 2023, vond de 31ste actie Cleanhouse plaats onder leiding van Parket Limburg.  De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages binnen onze provincie.

Aan deze actie Cleanhouse hebben volgende politiediensten hun medewerking verleend: FGP-CSD LIMBURG,  PZ BILZEN-HOESELT-RIEMST,  PZ CARMA, PZ BORGLOON, PZ LOMMEL, PZ TRUDO, PZ MAASLAND en PZ BERINGEN-HAM-TESSENDERLO. Daarnaast hebben ook de Civiele Bescherming, Fluvius en De Watergroep geparticipeerd aan deze operatie.

De politie viel binnen op 7 locaties in de provincie Limburg. Zij troffen 3 cannabisplantages aan. In Sint-Truiden werd een actieve plantage van een 800-tal planten gevonden in een loods aan de Luikersteenweg. In Dilsen-Stokkem werd op Hazekamp een cannabisplantage aangetroffen waar recent een 130-tal planten geoogst waren. In Lutlommel werden een 1000-tal stekken van cannabisplanten aangetroffen alsook een droogruimte en een hoeveelheid gedroogde marihuana. In Tessenderlo werd een kleine plantage gevonden van een 40-tal planten in een serre aan de Kanaalweg.  Op de locaties van de plantages werd eveneens diefstal van elektriciteit en drinkwater vastgesteld. Dit is zeer gevaarlijk voor de omwonenden en kan leiden tot ernstig brandgevaar.

Bij deze acties werden 2 personen van hun vrijheid beroofd. Zij werden vandaag, 04 oktober, voorgeleid bij de Hasseltse onderzoeksrechter die besloot om hen aan te houden en te laten overbrengen naar de gevangenis.
De onderzoeken worden verdergezet en kunnen later nog tot bijkomende arrestaties leiden.

Parket Limburg roept verhuurders op om waakzaam te zijn bij het afsluiten van huurcontracten. Het kan van groot belang zijn om in het huurcontract te laten opnemen dat de verhuurder bij vermoeden van misbruik het recht heeft om toezicht te houden op de woning en de woning te betreden. Het opzetten van cannabisplantages in een huurwoning kan tot grote risico’s leiden inzake brand en vernielingen. Bovendien loop je als verhuurder het risico om mee vervolgd te worden voor deze misdrijven.

In de toekomst zullen er opnieuw Cleanhouse acties plaatsvinden , gezien het Parket Limburg van de aanpak van georganiseerde criminaliteit een prioriteit maakt.

 

 

Kan een afbeelding zijn van seedlings en , met de tekst openbaar ministerie 31ste Actie CleanHouse 3 plantages ontdekt- 2 personen aangehouden CleanHouse acties beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages binnen onze provincie