Truineer Nieuws melden?

Buurtcomité Kerkveld houdt grote schoonmaak

In een straal van 2 km rond de Genovevakerk van Zepperen, zal het winteruur beginnen met een propere omgeving. Twintig “Kerkvelders” wandelden meer dan 8 km langs straten en paden en verzamelden 15 vuilzakken vol zwerfvuil.

Het buurtcomité van het Kerkveld in Zepperen riep de straatbewoners op om vorige zaterdag mee te komen helpen aan de propere buurt. Het Kerkveld was vlug opgeruimd, dus verlegden de bewoners hun werkterrein naar de hele oude dorpskern. Van de Drie Gezustersstraat naar het Genovevaplein, van de Kogelstraat tot de d’Oyestraat, van Valkenstraat en de Kasteelstraat tot de Zwartweidestraat, overal trokken de ploegen van het Kerkveld met verbetenheid langs om blik, papier, glas, plastiek, kortom alles wat onverantwoorde medeburgers  in de berm kieperen, op te ruimen. En dat bleek heel wat: 15 vuilzakken werden in twee uur tijd gevuld met hetgeen anderen in de mooie natuur achterlieten.

Bleek ook dat de Kogelstraat en de Honsberg één van de drukste straten van Zepperen zijn: op de veldweg tussen Rijkel en Zepperen moesten de Mooimakers om de 10 seconden van de weg voor het autosluipverkeer dat iets tegen de rotonde in Ordingen blijkt te hebben! Op deze weg werd in het verleden al eens een kind doodgereden.

Ontgoocheld over zoveel gebrek aan burgerzin, hebben de Kerkvelders hun zoektocht naar zwerfvuil dan maar afgesloten met een goeie pint en de afspraak om op 31 oktober nog eens te gaan wandelen om te zien wat er ondertussen weeral in de berm ligt … en om Halloween te vieren.