Truineer Nieuws melden?

Boks voor Parkinson patiënten

Parkiboks, boks voor Parkinson patiënten om samen te vechten tegen de ziekte, nu ook in Sint-Truiden.

Bericht van Edgard Vanaken

Even mezelf voorstellen: als Parkinson patiënt heb ik me opgegeven als vrijwilliger en ben ik bestuurslid van de Contactgroep “Tongeren-zuid-Limburg” van de Parkinson Liga. Het is de bedoeling dat de Parkinson Liga meer naambekendheid krijgt in oa Sint-Truiden en omgeving; hiervoor probeer ik me, samen met de andere bestuursleden van “Tongeren-zuid-Limburg”, in te zetten.
Toen  ik hoorde van Parkiboks (boksen voor Parkinson patiënten) heb ik samen met onze voorzitter Jo Bruninx van Tongeren contact genomen met Filip Pluym -Algemeen  Aanspreekpunt van Parkiboks – wij zijn gaan samen zitten met Patrick Coppesmette van Trudo Boks Club en hebben gevraagd of er interesse was om  ook in de boksclub van Sint-Truiden te starten met Parkiboks.
Er was duidelijk interesse – ondertussen hebben Patrick Coppesmette, Tom Spirio en George Marchal de Opleiding Parkiboks instructeur met succes gevolgd en er werd op 12/10 gestart met de eerste training (zie flyer in bijlage) – ik heb de eerste training zelf meegemaakt en was erg tevreden zodat ik verder zal blijven “parkiboksen”.

 

Interesse; stuur een mail naar edg.vanaken@gmail.com