Truineer Nieuws melden?

Als jongens mannen worden

Het verhaal van Siemen Buvé, beloftevolle keeper bij STVV.

© STVV

Ter voorbereiding op het jubileumseizoen trok STVV op oefenkamp naar het Nederlandse Horst. Traditioneel krijgen ook enkele beloftevolle jongeren tijdens zo’n stage de kans om te proeven van het echte werk. De jongste Kanarie van iedereen? Dat was Siemen Buvé, een 18-jarige keeper die al zijn hele carrière trouw is aan STVV.

Als zevenjarige knaap sloot Siemen zich aan bij STVV en hij is het nest nooit uitgevlogen. Nu, elf jaar later, mocht hij voor het eerst mee op stage met de eerste ploeg. Siemen Buvé deelt met plezier zijn herinneringen: “Mijn eerste stage met de A-kern was een fantastische ervaring. Je voelt dat de ploeg goed aan elkaar hangt, iedereen komt goed overeen en er wordt hard gewerkt. Dat is natuurlijk ook de verdienste van de nieuwe coaches, die een duidelijke visie hebben en die goed overbrengen aan de spelersgroep. Alle neuzen staan in dezelfde richting.”

Goede raad van Jo en Matt

Siemen herinnert zich zijn reactie nog toen hij hoorde dat hij mee op stage mocht: “Ik was erg blij natuurlijk, maar het was wel afwachten tot het laatste moment voor de definitieve bevestiging. Het was geweldig zo dicht bij de groep te zijn, al te mogen proeven van het echte werk en iedereen beter te leren kennen. Ik ben hard blijven werken en gaf elke dag op training het beste van mezelf.”

In het begin was het wel even aanpassen. “De snelheid van uitvoering ligt natuurlijk hoger. En sommige oefeningen waren totaal anders dan wat ik bij de jeugd gewend was”, blikt Siemen terug. “De spelers en coaches zijn natuurlijk behulpzaam. Jo (Coppens) helpt mij bijvoorbeeld enorm, maar eigenlijk ondersteunt hij alle jonge spelers hier. Matt (Lendfers), die als jonge doelman een vergelijkbaar proces doormaakt als ik, staat ook altijd klaar om tips te geven.”

n de voetsporen van Mignolet, Schollen en Castro

Als jonge keeper bij STVV had Siemen verschillende voorbeelden: “Simon Mignolet natuurlijk, omdat hij net als ik van de streek komt en doorbrak toen ik nog een kleine jongen was. Daarnaast denk ik ook aan keepers als Davy Schollen en Bram Castro.”

Mooie rolmodellen dus, die de volgende maanden en jaren hard werkt om zich verder te ontwikkelen. Succes, Siemen!

Bron: STVV