Truineer Nieuws melden?

Abigail’s Party: niet te missen

Theatergroep Pol Stas brengt 26,27 en 28 oktober de hilarische komedie Abigail’s Party op de planken van CC de Bogaard.

“Weet ge wat? Laurent is een saaie piet. Hij kan de pot op. Wij gaan ons bezatten! Nog eentje Angela? Suzanne, alle vooruit, drink op, dan vul ik bij.”
Beverly is de flamboyante gastvrouw van de avond. Ze heeft nood aan wat amusement. Haar echtgenoot Laurent werkt lange dagen en ze voelt zich miskend. De komst van de knappe overbuur doet haar besluiten een cocktailavond te organiseren. Ze heeft een duidelijk plan en zet al haar charmes in.
Abigail’s Party (1977) is een hilarische komedie van de cineast Mike Leigh. In Groot-Brittannië is dit theaterstuk een echte cult-klassieker en werd datzelfde jaar herwerkt tot een succesvolle serie voor BBC.
***
Beverly is een would-be vamp die op Demis Roussos valt, haar echtgenoot Laurent een harkerig type dat in vastgoed doet. Een keurig koppel uit de middenklasse. Ze geven een cocktailparty ter ere van de nieuwe buren: Angela, een babbelzieke verpleegster en haar man Tony, een zwijgzame computernerd. Ook buurvrouw Suzan, een brave, alleenstaande moeder, is uitgenodigd. De kennismaking bij het eerste glas verloopt vlot, maar vele rondjes later wordt het steeds moeilijker om het gezellig te houden. Dit is snedige, goed gebalanceerde humor die een vergrootglas zet op het concept van het huwelijk.
Een satirische komedie die zich afspeelt in de jaren ’70. Flower power en een Seventies tijdsgeest ten top.
***
Auteur: Mike Leigh
Regisseur: Sigi Roosen
Cast: Amélie Gerard, Céline Malyster, Miranda Vanhees, Tom Francis en Kris Termonia.
Tickets via https://www.theatergroeppolstas.com/abigails-party?fbclid=IwAR31B8NhslQgE5ZtGFHBdKaqy3ikvftHrHdv3iYuqqoei8Nf-zCxrQpSou0