Truineer Nieuws melden?

De Mindere in Vuur en Vlam

In december 2023 is het precies 800 jaar geleden dat Franciscus van Assisi een kerststal in Greccio ensceneerde. In dit jubileumjaar heeft museum DE MINDERE met diverse projectpartners het cultureel erfgoedproject ‘Samen rond Kerst’ uitgewerkt. Eerste in de serie van activiteiten is ‘In Vuur en Vlam’.

© Anna van Oppen

Voor Sint-Franciscus was Kerst het belangrijkste liturgische feest van het jaar. DE MINDERE ging kersttradities in een aantal franciscaanse kloosters in Vlaanderen documenteren en gebruikt die verhalen als grondstof voor het gemeenschapsopbouwend project Samen rond Kerst. Verenigingen en diverse gemeenschappen zijn met die grondstof aan de slag gegaan.

We gaan op zaterdag 21 oktober van start met ‘In Vuur en Vlam’, een interlevensbeschouwelijke themamiddag rond licht. Er zijn carrousel activiteiten voor volwassenen en kinderen. De volwassenen gaan tijdens een dialoogsessie in gesprek over wat licht kan betekenen, benaderd vanuit diverse levensbeschouwingen. De workshop ‘Niets is wat het lijkt’ laat een ander licht op de wereld om ons heen schijnen.

Kinderen tekenen met ‘licht’ en knutselen een eigen lichtjeshouder. Tussen de activiteiten zorgen de deelnemende gemeenschappen voor hapjes.

In Vuur en Vlam is een samenwerking tussen DE MINDERE en de dienst Integratie van de stad Sint-Truiden, de Trudofederatie, huisvandeMens, Ahmadiyya moslimgemeenschap,
Marokkaanse gemeenschap, Sikh-gemeenschap en Het Verzet.

Praktisch
Zaterdag 21 oktober van 14u tot 16u
Museum DE MINDERE, Capucienessenstraat 1, 3800 Sint-Truiden
Gratis, wel graag inschrijven via info@demindere.be of 011/672971