Truineer Nieuws melden?

13 nieuwe verenigingen voegen zich bij de Après-ski

Op donderdag 28 december komt de langverwachte Après-ski weer tot leven en brengt een scala aan verenigingen samen voor een onvergetelijke avond. Dit spraakmakende evenement, georganiseerd door vzw Après-Ski zal plaatsvinden op de Grote Markt, en belooft een feestelijke ervaring te worden met een mix van muziek, dans en gezelligheid. De organisatie maakte vandaag bekend welke verenigingen allemaal zullen deelnemen.

© Belgium Media - Kevin Vanhees

Verschillende lokale verenigingen hebben zich verheugd aangemeld om deel te nemen aan dit bruisende festijn, ze vertegenwoordigen meer dan 5.000 leden uit Haspengouw. De verenigingen die deelnemen: KVV Zepperen-Brustem (stand 1), Vrouw en maatschappij (stand 2), Sint-Truidense Zwemclub (stand 3), de Sint-Truidense Hondenschool (stand 4), Chiro Wilduraantjes (stand 5), Sint-Truidense Reddingsclub (stand 6), Real Yappa (stand 7), Fortuna Sint-Truiden (stand 8), JCI Haspengouw (stand 9), Neptunus Divers (stand 10), Tafeltennisclub Sint-Truiden (stand 11), Dierenasiel Sint-Truiden (stand 12), VK Bautershoven (stand 13), CV De Binke (stand 14), Femina Habac (15), Velm Spiegelt (stand 16), Scouts Velm (stand 16), Velm VV (stand 16), Stam Velm (stand 17), Oudleiding Chirojongens RVM Sint-Marten (stand 18), Leopold Tennisclub (stand 19),  ALL4DOGS (stand 20).

De Après-ski belooft een verkwikkende mix te worden van lokale gemeenschapszin en feestelijke energie. De deelnemende verenigingen kijken ernaar uit om hun leden en supporters te verenigen in een sfeer van vreugde en samenhang. Dit evenement biedt niet alleen een gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de feestdagen, maar ook om de verscheidenheid en dynamiek van de lokale verenigingen te ontdekken.

Nieuwigheden voorgesteld
Naast de recente toetreding van nieuwe verenigingen, brengen we ook enkele vernieuwingen onder de aandacht. “In overeenstemming met de geldende wetgeving maken we gebruik van herbruikbare bekers. Om deze overgang soepel te laten verlopen, implementeren we tevens een cashless betalingssysteem. We hebben gekozen voor dezelfde leverancier die vertrouwd is door de grootste evenementen in het land. Daarnaast bieden we ook B2B-pakketten aan voor bedrijven, gericht op hospitality en zichtbaarheid.”

Hieronder een overzicht van de deelnemende verenigingen met telkens ook hun reden van deelname, wij wensen hen heel veel succes toe!

KVV Zepperen-Brustem Wij zijn een familieclub en willen graag als 1 grote familie naar buiten komen en zeker ons laten zien bij een evenement als apres ski
Sint-Truidense Zwemclub Naast kinderen, jongeren en volwassen sportief te laten zwemmen bestaat onze missie er ook uit de zwemsport positief uit te dragen binnen onze regio. Dit om meer mensen levenslang aan het zwemmen te krijgen. Door deelname aan de Après ski hopen wij vooral op meer naamsbekendheid als club naast een eventuele opbrengst voor onze clubkas. Want desondanks het mooie nieuwe zwembad, is het zwemmen zeker en vast niet goedkoper geworden voor club met 150 leden die actief zijn zowel recreatief, als in het sportzwemmen als in het competitiezwemmen.
Real Yappa Geld inzamelen om activiteiten te kunnen financieren.
Fortuna Sint-Truiden om het lidgeld laag te houden om wekelijks te kunnen voetballen, aankoop uitrusting, kosten verbonden huur terrein, was,….
Fortuna St-Truiden is sinds de eerste editie present op de Apres-ski.
Een traditie om in ere te houden.
JCI Haspengouw JCI Haspengouw is al jaren deelnemer op de Après Ski in Sint-Truiden. We krijgen telkens veel volk over de vloer en hebben niets dan positieve ervaringen. De inkomsten van de Après-Ski worden door de vereniging aangewend volgens haar statuten: voor zelfontwikkeling, opleidingen en het steunen van goede doelen (komend werkingsjaar Auxillia)
Neptunus Divers Team building en extra inkomsten voor de hele club.
VK Bautershoven Zoals elk jaar zijn we graag van de partij!
Vele banden opgebouwd met alle verenigingen doorheen de vele jaren.
Indien mogelijk graag de tent naast Real Yappa.
Cv De Binke Voor de sfeer die er hangt tijdens Après-ski
Voor ons leden een fijn stoetenseizoen te kunnen geven doordat we extra centen in kas krijgen
STAM VELM Wij als Stam Velm (oudleiding van scouts Velm) zijn al van het begin van après-ski altijd van de partij geweest en hebben altijd achter het concept gestaan. Wij kennen het en weet wat van ons verwacht wordt. Daarom zouden wij graag ons plaats als anciens onder de verenigingen willen behouden. Wij vieren dit jaar ook ons 40jarig bestaan.
Oudleiding Chirojongens RVM Sint-Marten Wij namen reeds 6 jaar deel aan de Après-Ski onder shop & the city. En kunnen als oud leiders vereniging moeilijk zelf een activiteit organiseren omdat we al veel tijd steken in het ondersteunen van de activiteiten van de chiro zelf. Tevens hebben we een grote achterban die we kunnen aanspreken om iets te komen drinken.
Leopold Tennisclub Samenkomst van leden in winter en groepsgevoel creëren.
Chiro Wilduraantjes We hebben graag een centje bij in onze kas om onze leden een leuke zomer met een super kamp te bezorgen. We zouden dan met de leiding ons willen inspannen om te komen werken!
Vrouw en maatschappij Op een leuke, toffe manier een centje bijverdienen voor onze vereniging. Onze leden een leuke avond bezorgen en samenhorigheid creëren.
ALL4DOGS Graag willen wij deelnemen om een centje te verdienen zodat wij de asielen hier in binnenland en in spanje een mijn kerstcadeau kunnen geven. Wij zijn allemaal vrijwilligers , dus elke cent wordt uitgegeven aan de asielen.
Ook om ons nog meer bekend te maken in Sint- Truiden zodat mensen ons leren kennen en misschien later steunen.  De dieren (honden ) komen bij ons op de eerste plaats.
Femina Habac Als sportclub met als basis Sint-Truiden en omgeving willen we onze kans grijpen om samen met de andere verenigingen uit de stad mee te werken om van de apres ski een knaller te maken! En uiteraard zeggen wij niet nee tegen een kans om een feestje te bouwen!
Velm spiegelt
Scouts velm
Velm vv
Iets bijverdienen om de kas te spijzen en iets extra te kunnen organiseren. Overkoepelende organisatie van drie Velmse verenigingen:
Sint-Truidense Reddingsclub STRC heeft aan alle edities van Après-ski deelgenomen en gebruikt de inkomsten om de lidgelden betaalbaar te houden.
Verder is de Après-Ski de gelegenheid om ook ex-leden terug te ontmoeten rond onze stand.
Dierenvrienden Sint-Truiden (Dierenasiel) Vereniging extra bekendheid en opbrengst bezorgen en dit lokale initiatief steunen
Ttc Sint-Truiden Om onze club verder uit te bouwen in toekomst.