Truineer Nieuws melden?

Voka Open Bedrijvendag

De eerste zondag van oktober is het Open Bedrijvendag.  Het lokaal bestuur Sint-Truiden zet haar schouders mee onder deze Voka Openbedrijvendag en is verkozen tot ‘hotspot’ voor de regio Haspengouw.

“Vandaag stellen we met veel plezier de 12 deelnemende ondernemingen voor aan het brede publiek. Het zijn heel uiteenlopende bedrijven die zich geëngageerd hebben om er op zondag 1 oktober een bedrijvige familiedag van te maken. Bij de deelnemers zien we zowel lokale middenstand als kleine en middelgrote ondernemingen. Daarnaast zijn er ook enkele verrassende deelnemers zoals armoedeorganisatie Team Hope en je kan in primeur het nieuwe gebouw van psychiatrisch ziekenhuis Asster bezoeken dat volgend jaar de deuren opent”, zegt schepen van Lokale economie Günther Dauw. “Ook Toerisme Sint-Truiden biedt geïnteresseerden de kans om een prachtige rondleiding mee te pikken in het stadhuis op de Grote Markt.”

“Bij de lokale middenstand zijn er vooral deelnemers die hun ambacht in de kijker willen zetten. Breien, haken of een juwelenatelier bezoeken, je wordt mee ondergedompeld in het ambachtelijk vakmanschap waar service, kwaliteit, smaak en stijl centraal staan. Ze zijn zeker de moeite om te ontdekken! We zijn bovendien zeer trots dat we voor deze 33ste editie uitgeroepen zijn tot hotspot van Haspengouw. Als stad zijn we een economische motor voor de regio en hebben we een sterk ondernemersvriendelijk klimaat. In Sint-Truiden is nog ruimte om te ondernemen, en dat willen we tijdens Openbedrijvendag in de kijker zetten”, zegt schepen van Citymarketing, Middenstand en handel Hilde Vautmans.

“Sint-Truiden is een innovatieve stad en dat zie je aan de bedrijven die zich hier vestigen. Nieuwe mobiliteit, luchtvaarttechnologie… het zijn allemaal sectoren met toekomst die de weg naar onze stad hebben gevonden. Sint-Truiden is de motor van Haspengouw en zal verdere initiatieven ontwikkelen om de tewerkstelling en de bedrijvigheid blijvend te ondersteunen”, vertelt burgemeester Ingrid Kempeneers.

“We hebben in het lokaal bestuur Sint-Truiden een fijne partner gevonden die mee de schouders zet onder deze 33ste editie van de Voka Openbedrijvendag. We willen de ruime regio kennis laten maken met de Truiense bedrijven en de mensen die er werken. Deze dag is een unieke kans om op plaatsen te komen waar je anders geen toegang toe hebt. Verken de hotspot zeker met de fiets, een leuke én snelle manier om van bedrijf naar bedrijf te gaan en te genieten van de prachtige Haspengouwse natuur”, zegt Helga Ponet van Voka.

Bezoek 3 bedrijven en maak kans op een ballonvaart


Alle deelnemende bedrijven vind je op www.openbedrijvendag.be/alle-deelnemende-bedrijven. Op elke locatie kan je een QR-code scannen. Bij minstens 3 bezoeken aan een deelnemend bedrijf of organisatie op zondag 1 oktober tussen 10u en 17u, maak je kans op een ballonvaart voor 2 personen. Meer info en het wedstrijdreglement vind je https://www.sint-truiden.be/open-bedrijvendag.