Truineer Nieuws melden?

Vandaag Open Monumentendag met ‘Het Begijnhof in de Bloemetjes’ en rondleidingen in de crypte van de Abdij

Wie vandaag nog geen plannen heeft: Het is vandaag Open Monumentendag met extra aandacht voor het begijnhof en de Abdij. “Bloemententoonstelling in de begijnhofkerk, rondleidingen en openluchttentoonstelling op het begijnhof, workshop papieren bloemen knutselen op het begijnhof, orgelconcerten in de Sint-Agneskerk op het begijnhof en in de Sint-Jacobuskerk te Schurhoven en rondleidingen ‘ondergronds’ in de crypte en de dodengang aan de Abdijsite.”

Drukke zondag op het Begijnhof
Een bloemententoonstelling rond het thema rust, stilte en zelfreflectie in samenwerking met de Truiense floristen. De tentoonstelling loopt van 10 september t.e.m. 24 september en is toegankelijk tijdens de openingsuren van de kerk.  Om 11u00, 13u30 en 16u00 zijn er gratis rondleidingen op het begijnhof. Informatiepanelen duiden de betekenis van de Unesco erkenning van het begijnhof, de restauratie van de waterput, alsook het belang van de 2 oudste kerkorgels van Vlaanderen. Om 15u00 en om 17u00 zijn er gratis orgelconcerten in combinatie met zang en/of ander instrument in de kerken van het begijnhof en van Schurhoven.

Kinderen kunnen een workshop papieren bloemen knutselen volgen op het begijnhof.
Het comité van het Begijnhof zorgt voor verfrissing in het streekcafé.

Rondleidingen ‘ondergronds’ in de crypte van de Trudoabdij
Wist je dat de crypte van de Trudoabdij helemaal geen begraafplaats was?
De overleden abten en andere abdijbewoners vinden we vandaag terug in de aanpalende ‘dodengang’.
Hun verhalen worden op Open Monumentendag met hart en ziel verteld door onze ervaren gidsen. Meld je aan bij de ingang van de crypte en laat je gratis rondleiden in dit mysterieuze ondergrondse hart van de abdij en dat tussen 13 uur en 17 uur.