Truineer Nieuws melden?

Urenlang fietsplezier tussen fruitbomen en monumenten met de TVL Fietsrally

Nu het Haspengouwse landschap omgetoverd is in een zee van weelderige rijpe fruitboomgaarden, is het moment aangekomen om al deze kleuren en geuren zelf te ruiken, te proeven en te beleven. Schitterend nazomerweer en een leuke zoektocht vormen dé smaakmakers van de TVL Fietsrally 2023. Van zondag 10 september 2023 tot en met 12 november 2023 kan jong en oud naar hartenlust het parcours ontdekken.

De TVL Fietsrally verbindt natuur, cultuur en erfgoed

“Wie Sint-Truiden zegt, denkt dadelijk aan glooiende fruitlandschappen – die momenteel bulken van het verse fruit –, historische monumenten: waaronder de Abdij van Trudo, de gerestaureerde Burcht van Brustem en rijkelijke kastelen. Met unieke fietszoektocht voor jong en oud brengt je langs deze mooie plekjes van Sint-Truiden. Ook mogen we de ijverige streekproducenten en de mooie panorama – uitzichtpunten van ‘Kijk op Haspengouw’, niet vergeten”, vult schepen van Toerisme Nina Kvikvinia aan. “De TVL Fietsrally bundelt al deze interessante belevingsplekken in twee routes.

Voor gezinnen is er een lus van 20 km uitgewerkt met kindvriendelijke en leerrijke locaties, de leuke foto- en zoekwedstrijd met mooie prijzen is de kers op de (fruit)taart. Voor de meer geoefende fietser is een langere route van 56 km uitgewerkt.

“De periode waarin de TVL Fietsrally plaatsvindt, is niet zomaar gekozen. Momenteel is het oogsttijd in Sint-Truiden en zijn er extra activiteiten die de deelnemers onderweg kunnen beleven, het is de ideale uitstap voor de komende maanden”, laat schepen Nina Kvikvinia weten.

 

Aan het begin van de oogstperiode gaan ook de oogstactiviteiten van start

September en oktober zijn drukke dagen voor de fruitboeren, het moment om het harde werk van het voorbije jaar te oogsten en te verwerken tot de lekkere confituren, stropen…

“De bloesemperiode in de maand april wordt steeds door duizenden toeschouwers druk onthaald, maar ook de oogstperiode in Haspengouw is een belangrijk moment. De bloesems zijn ondertussen getransformeerd naar het heerlijke fruit en leveren prachtige geurige landschappen op om te voet, met de fiets of een vrijetijdsvoertuig te ontdekken”, laat schepen van Toerisme Nina Kvikvinia weten. Op zaterdagen in september zet “De Jorishoeve” haar deuren open en ontvangt je graag tijdens de fruitige bezoekjes. Oogsttijd! Pluk zelf jouw eigen fruit vers van de boom! Verschillende plukdagen bij fruittelers laten je ervaren om je eigen appel vers van de boom te plukken. Houd de website in de gaten.

 

TV Limburg bereikt de juiste doelgroep

“Na 6 succesvolle edities van de TVL Wandelrally is Sint-Truiden dus dit najaar de gaststad. We pakken samen uit met een unieke TVL Fietsrally. In Limburg is er zo veel moois te ontdekken en als regionale zender willen we onze kijkers warm maken om dat te doen”, vertelt Rudi Moesen, presentator TV Limburg.

“Samen met het lokaal bestuur Sint-Truiden en het team van toerisme hebben we een avontuurlijke fietstocht uitgewerkt. Deze zal nu via zowel de stadskanalen als TV Limburg en hbvl gepromoot worden. De TVL Fietsrally is dé ideale manier om toeristen én eigen inwoners op de fiets te krijgen en de streek te verkennen”, zegt Patricia Meers marketing coördinator TV Limburg.

“We zijn super blij met de samenwerking. Zelf ben ik Truienaar in hart en ziel en vond ik het een hele eer dat ik samen met mijn gezin in de campagne ter promotie van de TVL Fietsrally te zien zal zijn. Ik zou zeggen: kom allemaal af, het is de moeite”, besluit Brecht Boelen, presentator TV Limburg.

 

Praktisch

Verkooppunten van de brochure TVL Fietsrally:

  • Toerisme Sint-Truiden, Stadhuis, Grote Markt in 3800 Sint-Truiden
  • TV Limburg, Herkenrodesingel 16, 3500 Hasselt
  • Prijs: 5 euro per boekje

 

Meer info op www.visitsinttruiden.be/fietsrally/