Truineer Nieuws melden?

STRC pakt 2 titels en 10 medailles op BK reddend zwemmen

Op en om het meer van Bütgenbach werd er stevig gekampt voor de Belgische titels reddend zwemmen op open water. STRC trok met een klein team van 8 personen naar Bütgenbach. Mirte S’heeren kon huiswaarts keren met twee Belgische titels: op de 90m beachsprint en de beachflags bij de junioren.

Verder behaalde Mirte ook nog de 3de plaats op de swim race bij de junioren dames. Een categorie jonger, bij de kadetten, eveneens een mooie prestatie van Yana Goossens met een 2de plaats op de 90m Beach Sprint en een 3de plaats op de beachflags.

Bij de junioren heren 3 STRCers in dezelfde categorie. Op de swimrace een hele mooie 2de plaats voor Mathijs Vanlaer, gevolgd op de 3de plaats door Aiko Knuts en op de 4de plaats Matisse Croes. In het koningsnummer, de ocean man, behaalde Aiko ook nog een schitterende 2de plaats.

Bij de aflossingen schitterenden zowel de dames als de heren op hetzelfde onderdeel, de rescue tube aflossing. Het damesteam bestaande uit Yana Goossens, Tessy Goossens, Fien Derwael en Mirte S’heeren behaalde na een spannende race de 2de plaats. Het herenteam bestaande uit Aiko Knuts, Geert Knuts, Matisse Croes en Mathijs Vanlaer konden na een intense race beslag leggen op de 3de plaats.

In de overige individuele en aflossingsproeven werden geen podiumplaatsen meer behaald maar team STRC keerde meer dan tevreden terug naar huis.