Truineer Nieuws melden?

Step in beslag genomen

Het mag duidelijk zijn. De nieuwe regelgeving voor steps in het verkeer zijn niet door iedereen gekend.

Op maandag 25 september werd een bestuurder van een step gecontroleerd die zich op een gevaarlijke manier in het verkeer begaf (op de stoep en verkeerde kant van de weg). De bestuurder legde daarnaast ook een positieve speekseltest af. De step werd geïmmobiliseerd.
De nieuwe regels en de reeds bestaande regels rond het gebruik van elektrische steps zijn niet door iedereen goed gekend. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties, niet alleen voor de bestuurder van de step, maar ook voor andere weggebruikers.
– geen elektrische step onder de 16 jaar
– gebruik verboden op het trottoir
– verboden om passagiers te vervoeren
Om de kennis te vergroten publiceerde Vias enige tijd geleden een quiz.