Truineer Nieuws melden?

Stad pakt uit met infossessies klimaat- en energiemaatregelen

Het lokaal bestuur Sint-Truiden zet zich in voor een duurzame toekomst en nodigt al haar inwoners uit voor enkele belangrijke informatiesessies over klimaat- en energiemaatregelen.

“Het veranderende klimaat en de toenemende energiebehoeften hebben een enorme impact op onze planeet. Zowel het stadsbestuur als de inwoners moeten samenwerken om deze uitdagingen aan te gaan en een gezonde, leefbare omgeving voor de toekomstige generaties te behouden. Tijdens deze informatiesessies zullen deskundigen op het gebied van klimaatwetenschap en duurzame energie alvast een reeks interessante thema’s belichten. We willen daarbij enerzijds inzetten op bewustmaking en anderzijds zo veel mogelijk mensen aanmoedigen om maatregelen te treffen.”, vertelt schepen van leefmilieu en natuur Nina Kvikvinia.

  • ‘Waterbeheer in je tuin’: We vertellen je alles over de verschillende mogelijkheden van wateropvang en infiltratie: van een hemelwaterput tot greppels en zelfs de aanleg van groendaken!

Wanneer? Donderdag 5 oktober 2023 van 19u30 tot 21u

Locatie: DE VEVA, EYNESTRAAT 79/81, 3800 ZEPPEREN

  • ‘Waarom en hoe je gevel vergroenen’: Tijdens de infosessie krijg je veel tips, tricks en praktijkvoorbeelden. De focus ligt op ingrepen zoals het aanplanten van gevelgroen, werken met groenslingers, aanplanten van leibomen en de aanleg van kleine waterelementen.

Wanneer? Donderdag 12 oktober 2023 van 19u30 tot 21u

Locatie? Cultuurcentrum de Bogaard, Capucienessenstraat 8 , 3800 Sint-Truiden

  • ‘Warmtepompen’: Hoe kies je de juiste warmtepomp voor jouw woning? En hoe kan je een warmtepomp terugverdienen? Onafhankelijke experts van Dialoog vzw geven je anderhalf uur lang praktische tips en concrete informatie in mensentaal. Na deze sessie weet je hoeveel een warmtepomp je kost én kan opleveren, en hoe je energie kan besparen.

Wanneer? Donderdag 19 oktober 2023 van 19u30 tot 21u30

Locatie? Cultuurcentrum de Bogaard, Capucienessenstraat 8, 3800 Sint-Truiden

“Deze informatiesessies zijn bedoeld voor alle inwoners van Sint-Truiden. We roepen iedereen op om hieraan deel te nemen en de eerste stap te zetten naar een groenere en meer duurzame toekomst”, besluit burgemeester Ingrid Kempeneers.