Truineer Nieuws melden?

Rouwregister voor Lon

Het stadbestuur opent voor Lon een rouwregister dat vanaf morgen vrijdag 22 september 2023 dagelijks kan ondertekend worden tussen 15 en 18 uur in het stadhuis op de Grote Markt. Er is ook gelegenheid om een laatste groet te brengen in het stadhuis op dinsdag 26 september 2023 van 18 tot 20.30 uur.

Met groot verdriet vernam het stadsbestuur van Sint-Truiden het overlijden van Lon Polleunis, de Gouden Schoen van 1968 van STVV. Lon was een belangrijke figuur in de voetbalwereld en heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op de stad Sint-Truiden. Als voormalige aanvaller van STVV leverde hij een belangrijke bijdrage aan het succes van de club. Zijn prestaties op het veld en zijn toewijding aan het spel maakte hem tot een geliefde en gerespecteerde persoonlijkheid. Zijn winst van de Belgische Gouden Schoen in 1968 getuigt van zijn uitzonderlijke talent en bekwaamheid als voetballer.

Lon was een inspiratiebron voor vele generaties voetballers in Sint-Truiden en zal voor altijd een sportief icoon en uithangbord voor onze stad blijven. De gemeenteraad van Sint-Truiden benoemde Lon in 2021 officieel tot ereburger van de stad. Ook na zijn voetbalcarrière bleef Lon actief voor sportend Sint-Truiden als zaalwachter bij de dienst Sport van de stad.

Zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van de mensen die hij heeft geraakt en geïnspireerd.Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en fans in deze moeilijke tijd.