Truineer Nieuws melden?

Opnieuw een kunstgalerie in Sint-Truiden

Sint-Truiden heeft het lange tijd zonder kunstgalerie moeten stellen, maar met de komst van galerie SUNDAY ART heeft de hoofdstad van Haspengouw weer wat meer te bieden op het vlak van moderne kunst.

SUNDAY ART is een initiatief van Sander de Klerk, geboren en getogen in Nederland en sinds 3,5 jaar inwoner van België. Voorheen was hij product -en interieur ontwerper, sinds 6 jaar voltijds kunstenaar. Met SUNDAY ART wil hij een laagdrempelige galerie aanbieden waar mensen kwalitatief hoogwaardige kunst kunnen aanschaffen tegen een schappelijke prijs.

Unieke kunstwerken vol textuur, details en heldere kleurschakeringen

Het werk van Sander de Klerk is uiteraard een vaste waarde binnen de galerie. Sander creëert semi-abstracte collages die grotendeels zijn opgebouwd uit zijdepapier. Via een zelfontwikkeld proces maakt hij levendige werken met een complexe gelaagdheid.

Gastkunstenaars

Naast zijn eigen werk zal Sander ook regelmatig verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland uitnodigen om hun werk te presenteren. Zo zijn er momenteel tot 23 september een groot aantal houten en bronzen sculpturen te zien van kunstenares Sarah Bourlard en tot 18 oktober kan men de levensgrote papier-maché beelden van de Nederlandse kunstenaar Frits Achten bewonderen.

openingstijden:
woensdag t/m vrijdag van 12:00 tot 17:00
zaterdag van 10:00 tot 17:00
koopzondagen van 10:00 tot 17:00

Diesterstraat 22
3800 Sint-Truiden

https://www.sundayart.be