Truineer Nieuws melden?

Meer dan 3000 deelnemers voor Monumentenrun

Er namen meer dan 3000 sportievelingen en genieters deel aan de monumentenrun van zaterdagavond. Het werd alweer een topevenement met heel veel beleving op en rond het parcours.

Meer dan 3000 recreatieve en fervente sportievelingen uit Sint-Truiden en omstreken zakten zaterdag 16 september af naar het Truiense stadscentrum voor de achtste editie van de Monumentenrun. Sport en beleving staan centraal tijdens deze urban run langs unieke locaties in de stad. De belevingsrun is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in Sint-Truiden.

“De parcoursbouwers van de Monumentenrun hebben ook dit jaar weer heel wat prachtige locaties verwerkt in het traject. Naast een doortocht door het stadhuis op de Grote Markt, de Minderbroederskerk en de Academiezaal, konden de lopers ook genieten van de bloemenpracht in de Begijnhofkerk dankzij de tentoonstelling ‘Begijnhof in de bloemetjes’. Schokdemperfabrikant Monroe gaf de sportievelingen een exclusieve blik in en rond hun fabriekssite tijdens deze editie van de Monumentenrun. Een unieke ervaring!”, vertelt schepen van Sport Stijn Vanoirbeek.

“De Monumentenrun is een fantastisch evenement dat onze stad elk jaar opnieuw positief in de kijker zet”, zegt eerste schepen Hilde Vautmans. “De combinatie van sport, de prachtige monumenten en de spectaculaire randanimatie met muziek, licht, vuur en acteurs zorgde weer voor een geweldige beleving. Bovendien werden de sportievelingen tijdens de run getrakteerd op heel wat lokaal lekkers. Kortom, dit is de beste citymarketing die we kunnen hebben. De talrijke deelnemers en supporters waren dan ook razend enthousiast over de organisatie en onze mooie stad.”

“Als zesde monumentenstad van Vlaanderen telt Sint-Truiden tal van historische bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. De Monumentenrun geeft mensen de kans om ons erfgoed op een originele en sportieve manier te ontdekken. Zelfs mensen die hier al jaren wonen zeggen dat ze nu pas voor het eerst enkele van deze locaties hebben bezocht en zijn onder de indruk”, besluit schepen van Onroerend erfgoed Mieke Claes.

We bedanken en feliciteren alle deelnemers, supporters, bezoekers en iedereen die meewerkte aan de organisatie van de Monumentenrun 2023!