Truineer Nieuws melden?

Fwajee wordt Jazzclub

Cultuurcentrum de Bogaard start vanaf vrijdag 15 september met een nieuwe jazzconcertreeks in De Fwajee, het cultuurcafé bij de Academiezaal

Nieuwe jazzconcertreeks in De Fwajee, het cultuurcafé van de Academiezaal, met de focus op het tot stand brengen van nieuwe verbindingen tussen jonge, beloftevolle jazzmuzikanten onderling en jazzliefhebbers uit de Euregio.
Unieke samenwerkingen
Curator Gert-Jan Dreessen, drummer/componist en een van de grote jazztalenten van zijn generatie, nodigt speciaal voor deze concertreeks collega-muzikanten uit België en de Euregio uit naar Sint-Truiden en geeft hun carte blanche om er een hele dag vrij te experimenteren en je ‘s avonds te verrassen met niet eerder verschenen materiaal. Van een première gesproken. Of zeg gerust zeven, want zoveel keer kan je dit seizoen komen genieten van deze unieke samenwerkingen.
Jazzclub
DeFwajee wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een jazzclub en na het concert kan je nakaarten met de muzikanten onder het genot van een streekbiertje en een live DJ-set.
Gert-Jan Dreessen bijt zelf de spits af en nodigt bevriende muzikanten uit voor een spetterend openingsconcert op vrijdag 15 september: Nicola Andrioli (piano), Steven Delannoye (sax) en Sal La Rocca (bas).
Opgelet: dit is een ander programma en andere bezetting dan het concert met zijn Quartet op 28 oktober in de Academiezaal.
Inkom: € 10 / 7 (-26j of 5 UiTPASpunten) streekbiertje of non-alcoholisch alternatief inbegrepen.
Aangeboden streekbier 15/9: Spookvlieger (6,8%), Haspengouws blond bier.
Bezetting
Gert-Jan Dreessen – drums
Nicola Andrioli – piano
Steven Delannoye – sax
Sal La Rocca – bas

Minder weergeven