Truineer Nieuws melden?

Een ‘mandje’ medailles

Het STRC Heren Masterteam reeg tijdens het EK Lifesaving de medailles aan elkaar.

Door hun goede prestaties het afgelopen seizoen was het STRC Heren Masterteam geselecteerd voor het Europees Kampioenschap Lifesaving voor Masters dat plaatsvond in België. De zwembadwedstrijden werden afgewerkt in Brugge, de open water wedstrijden in Blankenberge. De STRC-Masters hadden zich tot doel gesteld om met minstens 1 gouden medaille in de zwembadaflossingen naar huis te komen.

In de aflossingen werd het een harde strijd tussen de ploegen uit Biaritz, Berlijn, Beckum en Sint-Truiden. Op de hindernisaflossing, de boeiaflossing en de linethrow werd het pleit na een spannende race in het voordeel van STRC beslecht en kroonden ze zich tot Europees Kampioen M140-159. Op de popaflossing moeten onze masters tevreden zijn met de 2de plaats.

Maar hun honger was nog niet gestild. Ook individueel gingen ze de strijd aan met hun collega’s uit heel Europa. De meest succesvolle STRC Master was Dimitri Ceulemans, hij behaalde maar liefst 6 Europese titels in de klasse M30-34 en bijkomend nog 2 bronzen medailles. Frédéric Appeltans kon individueel in de klasse M 35-39 beslag leggen op 1 bronzen medaille en Bert Arnauts behaalde een zilveren en een bronzen medaille in de klasse M40-44. Pech was er voor Rune Vanbrabant, hij miste de bronzen medaille op 2 hondersten en moest tevreden zijn met de chocoladen medaille.