Truineer Nieuws melden?

Een kwartiertje voor zonsopgang

Vroeg opstaan, het hoort bij het leven van een fotograaf, zeker als je wild in beeld wil brengen. Onze fotograaf Tony Tachelet doet zijn verhaal.

Door veel in de natuur te verblijven had ik een goed idee waar ik reetjes kon spotten. Dus weer vroeg uit de veren, en zorgen dat ik in “full option” camouflage tijdig ter plaatse was. Nog voor dat de schemering begon, zat ik op mijn plekje.
In het halfdonker kan je zelfs horen hoe de natuur op gang komt. Even later, een kwartiertje vóór zonsopgang, was het zo ver. Een reebok verscheen plots uit het struikgewas,  ongeveer  50 meter van mij.  Hij scande zorgvuldig de omgeving.  Klik klik, en hij stond op de gevoelige plaat. Hij knabbelde wat van de grassen in dit drassig gebied, en even later verdween hij met een spurtje in het nabijgelegen bosje.
Een kwartiertje later daagde een reekalfje heel behoedzaam op aan de andere kant van de open plek. Hij nam zijn ontbijt maar stak toch af en toe het kopje boven het gras uit. Voor mij het moment om af te drukken. En van drukken gesproken, even later moest het kalfje blijkbaar dringend op het potje.
Natuurlijk was moeder ree niet ver uit de buurt, na het toiletbezoek nam ze het kalfje mee, en vervolgens verdwenen ze even snel als ze gekomen waren samen in het groen. Van een geslaagde ochtend gesproken.

 

 

Kan een afbeelding zijn van hert

Kan een afbeelding zijn van hert

Kan een afbeelding zijn van hert