Truineer Nieuws melden?

De Après-Ski keert terug op donderdag 28 december

De geliefde Après-Ski op de Grote Markt maakt een comeback op donderdag 28 december en roept lokale verenigingen op om deel te nemen aan dit bruisende festijn. Sinds 2008 is de Après-Ski een niet te missen traditie tussen Kerst en Nieuwjaar in Sint-Truiden, met 11 geweldige edities vol muziek, plezier en samenhorigheid van 16 uur tot middernacht. “De magie van de Après-Ski ligt in het feit dat we een vertegenwoordiging van de hele gemeenschap zien tijdens de warmste tijd van het jaar. Van serviceclubs tot voetbalverenigingen en dat maakt het evenement zo uniek”, aldus Peter en Boris van de organisatie.

© Atelier Radoux

Op zoek naar lokale verenigingen die het succes en het risico samen willen delen
Het doel is om terug te keren naar 20 deelnemende lokale verenigingen, in eerste instantie uit Sint-Truiden, verenigingen uit naburige gemeenten zijn ook welkom om zich aan te melden om uiteindelijk finaal aan 20 verenigingen te komen eind september. Er zijn op dit moment weer open plekken beschikbaar. Verenigingen kunnen zich aanmelden via het formulier. Gedetailleerde informatie wordt verstrekt na de aanmelding en het invullen van het formulier is daarbij niet bindend.

Programma wordt in oktober samen met verenigingen afgeklopt
Traditioneel is er altijd één grote hoofdact, maar de exacte line-up wordt in overleg met de deelnemende verenigingen eind september aangekondigd. In het verleden hebben artiesten zoals Sam Gooris, Willy Sommers en Regi het podium betoverd.

Shop & The City geeft fakkel over
“Après Ski Sint-Truiden is al jaar en dag een gekend evenement in Sint-Truiden. Als middenstandsvereniging willen we ons volop engageren om dit event levend te houden. Daarom geven we met veel plezier de fakkel over aan 2 personen die de Après Ski door en door kennen en het in de oorspronkelijke vorm willen organiseren”, vertelt Philip Bronckaerts. “Met Shop & The City Sint-Truiden zetten we ons verder in voor een unieke kerstsfeer in de maand december met authentieke sferen en activiteiten voor onze Truiense Horeca, Handel & Markt. Tot slot nemen we de Après-Ski zeker op in ons programma-overzicht in december, want het blijft een prachtig evenement dat Sint-Truiden ook positief op de kaart zet”, besluit de voorzitter van Shop & The City Sint-Truiden.

De organisatie: vzw Après-Ski
Voor de organisatie van de Après-Ski werkt de Stad Sint-Truiden samen met de vzw Après-Ski (in oprichting), bestaande uit Peter Onkelinx en Boris Lammens. Beiden zijn vanaf het begin betrokken geweest als organisatoren en leden van deelnemende verenigingen. “Toen we hoorden dat dit evenement niet meer zou plaatsvinden, hebben we geen moment geaarzeld: dit moet opnieuw plaatsvinden. We zetten ons enthousiast in en nodigen verenigingen uit om zich aan te melden”, aldus Peter & Boris in koor.

Blij dat er nieuw leven in de Après-Ski komt
Schepen van evenementen Hilde Vautmans: “We zijn blij dat Peter Onkelinx en Boris Lammens hun schouders zetten onder de Après-Ski en er nieuw leven in blazen. Peter heeft het 9 keer georganiseerd, Boris heeft alle 11 edities als lid van een deelnemende vereniging meegemaakt. Het volledige college steunt daarbij de nieuwe wind. Sint-Truiden heeft zoveel te bieden in december. Trots dat we vandaag terug uitpakken met dit goede nieuws.”

Vertrouwde concept blijft ongewijzigd: gratis toegang
Het vertrouwde concept blijft behouden: 20 lokale verenigingen zullen het feest van het jaar organiseren op de Grote Markt, met gratis toegang voor iedereen en de opbrengsten uit drankverkoop ten voordele van de deelnemende verenigingen. De zoektocht naar nieuwe verenigingen is nu geopend, en we kijken met z’n allen uit naar een epische Après-Ski-ervaring dit jaar. Neem alvast verlof op donderdag 28 december. En misschien ook ineens vrijdag 29 december?

Like de facebookpagina via deze link 

De link voor deelname voor verenigingen: Klik hier