Truineer Nieuws melden?

Cyclocrossweekend KZLWC

Op 7 en 8 oktober organiseert wielerclub KZLWC hun jaarlijks cyclocrossweekend op het ondertussen bekende crossparcours van Bernissem.

De Truiense cross is in een vijftal jaar uitgegroeid tot een van de grootste crossen in het jeugdcircuit met meer dan 200 renners aan de start en duizend bezoekers. In totaal worden er in het CX-weekend 17(!) wedstrijden gereden en worden er zes Limburgse kampioenen bij de jeugd gehuldigd.

De cross van Sint-Truiden is vooral ook een sfeervol event, veldrijden zoals het moet zijn: Spannende wedstrijden op een uitdagend parcours, ambiance, feesttent, lekkere
hamburgers, frisse pintjes en vooral véél Haspengouwse ‘moos’

 

KZLWC CX-WEEKEND 2023

ZATERDAG 7 OKTOBER

Vergunninghouders, Provinciale Kampioenschappen & Gentlemenrace

Zaterdag 7 oktober rijden de vergunninghouders. Vanaf 9u30 strijden Miniemen, Aspiranten, Nieuwelingen, Junioren en Elite Dames voor de overwinning op een uitdagend Haspengouws parcours.

En er staan zes provinciale titels op het spel: Drie Limburgse Heren én Dames maken kans op de felbegeerde rood-witte kampioenentrui in de categorieën Nieuwelingen, Junioren en Elite Dames.

De Truiense club KZLWC sluit op zaterdag af met een unieke Gentlemanrace. Iedereen – vergunning is niet nodig – ouder dan 18 jaar met een fiets kan deelnemen. Al is een crossfiets of MTB best wel aangeraden. Inschrijven kan ter plaatse en onder alle deelnemers worden er zeer fijne prijzen verloot. Voor de eerste Truiense man én vrouw heeft KZLWC een zeer bijzonder prijs in petto…Houd zeker de socials van KZLWC in het oog.

ZONDAG 8 OKTOBER

Recreanten jeugd

De Truiense cycloscross is enkele jaren geleden begonnen als een laagdrempelig initiatief voor jonge veldrijders en de organisatie wil dat ook zo behouden. De Koninklijke Zuid-Limburgse Wielerclub heeft een van de grootste recreantenwerking van het land en zet op zondag 8 oktober het parcours volledig open voor iedereen die eens van het veldrijden wil proeven. Vanaf 6 jaar mag iedereen tot 18 jaar (zonder vergunning) het eens komen proberen op een écht crossparcours. En dat kan zelfs met een stevige stadsfiets of MTB. De allerjongsten starten om 10u30 en de laatste wedstrijd begint om 12u. De club wil hiermee veldrijden voor iedereen toegankelijk maken en wie weet rijdt de nieuwe van Aert, Van der Poel of Cant hier
zijn of haar allereerste rondjes.

Meer info via: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063532953710

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, fiets en , met de tekst +++++ + KZLWC + CYCLOCROSS WEEKEND ロッV SOERTE 7& oktober St-Truiden Parcours Bernissem Terbiest 273, 3800St-Truiden 3800St +++++ OaVo eEDERTEC CYCLING VLAANDEREN f K.Z.L.W.C fram bilzen S blauv GUVEX