Truineer Nieuws melden?

Cultureel centrum legt bezoekers extra in de watten tijdens jubileum jaar

De Bogaard in Sint-Truiden viert dit jaar zijn 50ste verjaardag en trakteert bezoekers op een cadeautje. In de FWAJEE – het cultuurcafé in de Academiezaal – kan je voortaan elke maand een jazzoptreden meepikken, inclusief streekbier.

Curator van de reeks is de jonge Limburgse drummer en componist Gert-Jan Dreessen die in New York studeerde en onder meer ook daar nog zijn netwerk aan het ontwikkelen is. Een opkomend talent om in de gaten te houden. Hij nodigt veelal jong talent uit, laat ze een middag samen experimenteren en ‘s avonds een set spelen. Doel van de reeks is niet alleen jazzliefhebbers in de Euregio te bedienen, maar ook jazztalent met elkaar in contact te brengen.
Zeven concerten liggen ondertussen vast. Dreessen bijt zelf de spits af met Nicola Andrioli, Steven Delannoye en Sal La Rocca op vrijdag 15 september. Verderop staan onder andere Kim in The Middle en Tomer Cohen Quartet op de affiche

Niet onbelangrijk: inbegrepen in de prijs van het concert is een streekbier (of non-alcoholisch drankje). Voor het eerste concert is dat een Spookvlieger. Wij citeren: “(6,8%), Haspengouws blond bier, rijk aan fruitige aroma’s met een mooie balans tussen zoet en bitter en het verwijst naar de rijke vliegveldgeschiedenis van de Trudostad. De mysterieuze legende van de Spookvlieger van Brustem is een hoofdstuk rijker.” Gaat smaken.

Info en tickets via https://www.debogaard.be/activiteiten/jazz-in-defwajee-openingsconcert