Truineer Nieuws melden?

Campagne tegen fietsdiefstal

De lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken, Fietspunt Sint-Truiden en dienst preventie en handhaving van de stad Sint-Truiden nemen tot en met 22 september 2023 deel aan de preventiecampagne fietsdiefstal.

De NMBS beschikt in de stations over ruim 90.000 fietsenstalplaatsen. Het is net deze grote concentratie die ervoor zorgt dat de stations een hotspot voor fietsendiefstallen zijn. Geen enkele fiets is er immuun voor. Maar met een paar kleine voorzorgsmaatregelen kan je het risico flink beperken.
🚲Fiets op stal: maak gebruik van de fietsenstallingen in jouw station en parkeer hem niet zomaar ergens in de stationsbuurt.
πŸš΄β€β™€οΈGebruik 2 verschillende sloten. Bij voorkeur een ringslot in combinatie met een degelijk (breed) beugelslot of kettingslot. Gebruik een degelijk slot (een cijferslot is geen degelijk slot).
🚴Maak zowel je wiel als het frame vast met het slot en bevestig het aan een vast voorwerp zoals een fietsrek.
πŸš΄β€β™‚οΈUniek, c’est chique: gemerkte fietsen worden minder snel gestolen.