Truineer Nieuws melden?

Britt Deltour wint de wedstrijd “Beste appeltaart van Haspengouw”

Britt Deltour, 21 jaar en afkomstig uit Sint-Truiden, won de prijs voor de beste appeltaart en dit naar aanleiding van de oogstfeesten.

Zo’n 30 deelnemers presenteerden hun creatie aan onze vakjury onder toeziend oog van Lady Chef Sofie Dumont. En Sofie Dumont heeft dat met grote klasse gedaan, het was een eer om haar als juryvoorzitter te mogen verwelkomen. We zijn ook bijzonder blij met de opkomst en de prachtige, lekkere appeltaarten die de deelnemers allemaal hebben gebakken! De hoofdprijs én de publieksprijs gingen vandaag naar de 21-jarige Britt Deltour. “Onze stad ademt fruit en dat hebben we met dit succesvolle initiatief nog maar eens aangetoond”, voegt schepen Vautmans tevens bevoegd voor Citymarketing toe.

Britt Deltour, 21 jaar, afkomstig uit Sint-Truiden, studeert voor leerkracht lager onderwijs. Haar motivatie? “Kinderen eten al maar minder fruit en dat is jammer. Onze eigen appels en peren zijn zo lekker. Met mijn deelname wil ik dan ook aantonen dat je fruit op heel wat verschillende manieren kan bereiden en dat het lekker en gezond is. Een oproep aan iedereen: “Eet meer fruit van eigen bodem!”, vertelt Britt Deltour, de winnares.