Truineer Nieuws melden?

Acteur Gunter Reniers wint de grote LOTTO-pot!

… in de theatervoorstelling ‘Als ik de Lotto win’, wel te verstaan!  “Spijtig dat het niet echt is”, zegt Gunter, “maar het is wel een geweldig fijne komedie om te spelen omdat mijn personage helemaal verandert tijdens de voorstelling. Op vrijdag 15 september gaan we in première!”

Ruud De Ridder schreef deze komedie bijna 40 jaar geleden voor zijn eigen ‘Echt Antwerps Theater’.  Het Roxy-team maakte er een frisse, limburgse bewerking van met Gunter Reniers in de hoofdrol én in de regiestoel.

Reniers: “In Theater De Roxy start het dertiende speelseizoen.  Na al die jaren zijn de acteurs goed op elkaar ingespeeld en dat maakt het mogelijk om te regisseren én te spelen.  We beschouwen zo’n comedy een beetje als een groepswerk.  Iedereen doet zijn zegje en ik hak de knopen door.”(lacht)

Later dit seizoen kan je nog heel wat bekende gezichten treffen in de Roxy-producties.  Sven De Ridder, Andrea Croonenbergs, Koen Crucke, Wanda Joosten, Lynn Van Den Broeck, Marilou Mermans, Monika Van Lierde, … zijn maar enkele van de bv’s die hun medewerking verlenen.  De Roxy staat erom bekend hun bekende gezichten te ‘mixen’ met Limburgse talenten zoals Romain Bamps, Kathleen Smolders, Cindy Vangeffelen, Sofie Nickmans en vele anderen.

Een leuke extra is dat de nationale zender ‘ECLIPTS TV’ een succesproductie van De Roxy uitzendt op zaterdag 9/9.  Je kan dan afstemmen om 15u50 op kanaal 51 (telenet) of kanaal 90 (proximus) om de theatercaptatie van ‘Op goed geluk’ te zien.  Dit hilarische theaterstuk van Yves Caspar werd gespeeld en gefilmd in De Roxy in 2021 met o.a. Hilde Gijsbrechts (Wittekerke), Gunter Reniers (Thuis) en Kevin Caers.

Het volledige nieuwe Roxy-seizoen kan je ontdekken op www.deroxy.be . Daarnaast kan je op deze overzichtelijke site online tickets reserveren voor alle theatervoorstellingen.