Truineer Nieuws melden?

Aarzel niet

Wijkinspecteurs, de collega’s van verkeer en de gemeenschapswachten staan sinds 1 septemberΒ  terug aan de schoolpoorten om een extra oogje in het zeil te houden. Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet een spreek hen aan.

Nog even dit:
πŸš—Sta stil of parkeer je auto enkel waar het mag. Dubbel parkeren, parkeren aan een bushalte, op het fietspad, op een zebrapad of op de stoep is verboden en breng je kinderen onnodig in gevaar. Een fout/slecht geparkeerd voertuig kan verhinderen dat een overstekend kind goed ziet. Bovendien is het kind dan vaak ook niet goed zichtbaar voor anderen.
πŸš—Respecteer de snelheidslimiet van 30 km/u! Dat is de verkeersregel in de buurt van scholen! En die regel is zinvol: als je een voetganger aanrijdt tegen 30 km/u loopt hij 5% kans het leven erbij te verliezen. Bij 50 km/u is dat 45%!
πŸš— Let goed op en kijk in je spiegels voor je uit de auto stapt.
Laten we er samen voor zorgen dat de kinderen veilig de speelplaats bereiken.

 

 

Kan een afbeelding zijn van 6 mensen, ambulance en tekst

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, weg, straat en tekst