Truineer Nieuws melden?

28 kinderen van Make-A-Wish plukken fruit uit hun wensbos

Zondag 9 september stond al enkele maanden omcirkeld op de kalender van 28 wenskinderen. Sinds ze bij de familie Paesmans van Fruitsnacks hun eigen fruitboom kwamen bekijken tijdens de bloesemperiode, was het aftellen tot de peren geplukt konden worden. Voor het zesde jaar op rij mogen de wenskinderen een perenboompje adopteren en volgen hoe het fruit groeit.

Het plukseizoen is voor de Belgische fruittelers van hard fruit volop bezig. Toch maakt de familie Paesmans van Fruitsnacks tijdens deze periode een namiddag vrij om de wenskinderen en hun familie te ontvangen. “De plukdag in het wensbos staat voor ons gelijk aan een familiedag, met lachende kindergezichten. Ze zijn dan ook trots wanneer ze de peren uit hun fruitboom mogen komen plukken en mee naar huis nemen.” vertelt zaakvoerder Karel Paesmans.

De kinderen komen met veel verwachtingen aan bij Fruitsnacks, want het is dan de tweede keer dat ze het wensbos komen bezoeken. De vorige keer was dat in april, toen de boom nog vol bloesems hing. In de tussentijd hebben ze dankzij foto’s via mail kunnen volgen hoe de peren groeiden. Van Karel en zoon Roel krijgen ze te horen hoe ze de peren op de beste manier kunnen plukken. Daarna mogen ze zelf de handen uit de mouwen steken! Natuurlijk genieten ze na de plukdag nog van de verse, lokale peren.

Naast het plukken van de peren konden de kinderen zich uitleven tijdens een van de andere leuke activiteiten die werden voorzien. Springen op het springkasteel, lachen met de clown, zich laten opmaken door de visagist en nog veel meer. De Fruitsnacks-familie steunt Make-A-Wish® ook dit jaar met een mooie cheque van € 7500. “Met het wensbos bezorgen we de kinderen die hun wens al in vervulling zagen gaan opnieuw een fijne dag. De cheque die we elk jaar geven, die helpt Make-A-Wish® verder om nog veel meer wensen waar te maken.” vertelt Roel Paesmans, zaakvoerder van Fruitsnacks. Ook in 2024 zal Fruitsnacks zorgen voor een wensbos, waarbij de kinderen de fruitteelt zelf kunnen ontdekken.