Truineer Nieuws melden?

Wielerclub KZLWC-Davo start met Beloftenteam

De spreekwoordelijke kogel is door de kerk: De Koninklijke Zuid-Limburgse wielerclub start in 2024 met een Beloftenploeg op de weg. Ook achter de schermen is het team versterkt met extra verzorgers en ploegleiders.

De spreekwoordelijke kogel is door de kerk: De Koninklijke Zuid-Limburgse wielerclub start in 2024 met een Beloftenploeg op de weg! ‘De club is al jaren actief in de meeste jeugdcategorieën én heeft een grote recreantenwerking en dan is het oprichten van een Beloftenteam een logisch gevolg’, aldus voorzitter Eddy Mellemans.  ‘Zo kan je eigenlijk levenslang bij de Zuid-Limburgse blijven rijden als je onze Masters en Elite Zonder Contract meerekent’, lacht Mellemans. 

 

Er waait een nieuwe wind in de Zuid-Limburgse traditieclub. Miniemen en Aspiranten steken regelmatig de neus aan het venster op de weg en in het veld waaronder Yana Parthoens als Limburgs kampioene bij de Aspiranten.  Ook de Nieuwelingen en Junioren rijden mooie resultaten bij elkaar, getuige de twee Limburgse titels van Jenz Neven en Thibaud Groven dit jaar.

 

En op dat elan wil de club verder: Jonge  renners kansen en kilometers geven. KZLWC wil met de nieuwe Beloftenploeg maatwerk leveren met een uitgebalanceerd programma en luisteren naar de wensen & noden van de renners die nu ook vanuit de Junioren kunnen doorstromen. Ook achter de schermen werd het team versterkt met extra verzorgers en ploegleiders om mee te schrijven aan een nieuw en ambitieus wielerverhaal.

 

Waar fietsen en plezier samenkomen is voor de club geen holle slogan. KZLWC organiseert in Haspengouw al jaren een eigen weg- én crosswedstrijd en met de jongste renners wordt er jaarlijks op winter-en zomerstage getrokken. Huidige toppers bij de (internationale) jeugd zoals Jarno Widar en Niels Driesen hebben op die stages hun eerste echte wielerstapjes gezet. En zo wil KZLWC voorzichtig en verstandig blijven verder groeien: Jonge renners opleiden en in alle categorieën ervaring laten op doen. ‘En als dat allemaal op de rails geraakt, dan komen de resultaten wel vanzelf’, besluit voorzitter Mellemans. ‘We zijn ambitieus maar willen geen stappen overslaan!’

 

Renners en mogelijke sponsors die geïnteresseerd zijn in dit nieuwe ambitieuze Limburgse wielerproject kunnen de club altijd contacteren:

bestuur@kzlwc.be of 0496/26 98 99 (Secretariaat)