Truineer Nieuws melden?

Vijf basketpapa’s en een mama wandelen Dodentocht

5 papa’s en een mama van Femina Habac wandelen vandaag de Dodentocht als eerbetoon aan de overleden Ulrich Francis en ten voordele van de ziekte van Crohn.

De vijf papa’s met name Maarten Massouls, Kenny Vandewijngaerde, Tim Van de Laer, Tom Teppers en Steve Raskin nemen deel onder de groepsnaam “walking dads” met elk een eigen gepersonaliseerde T-shirt. Intussen kregen ze ook gezelschap van Els Arnauts.

“Ik nam vorig jaar deel aan de verkorte (65km door het warme weer) editie van de dodentocht”, vertelt Steve Raskin. “De week nadien begonnen de bastketrainingen van Femina Habac.¬† Daar kwam Maarten Massouls op het idee om dit jaar ook mee te doen. Al gauw vonden Kenny Vandewijngaerde, Tim Van de Laer en Tom Teppers dat ook een goed idee. Zo besloten we om samen te trainen. We beperkten ons in eerste instantie¬† tot 10 of 15 kilometer en plezier maken. Het was uiterst gezellig. Tot eind van het jaar ons het verschrikkelijk nieuws bereikte dat we onze voorzitter Ulrich verloren waren in een skiongeval. Van toen af namen we ons doel pas echt serieus.”

“Wat volgde: februari een eerste marathon (42,5km) wandelen aan zee, van Oostende naar Middelkerke, terug naar Oostende, door naar Bredene en terug naar Oostende. In april stonden de Molse 60 op het programma, met succes uitgestapt. Daarna in juni de Gulpener 70, een niveau te hoog gegrepen, maar als training kon deze dubbel en dik tellen.”

“Ondertussen hebben we nog verschillende tochtjes gemaakt van telkens 20 a 25km. Tijdens de laatste trainingen heeft er nog een mama (Els Arnauts) van de basketmeisjes zich bij ons aangesloten en zo zullen we met ons zessen aan de start van de Dodentocht staan.”

“Als er iemand ons extra zou willen motiveren door te sponsoren, stellen we voor dat men een gift doet aan een goed doel voor de ziekte van Crohn, rek nr BE45 7340 1941 7789 van de KU Leuven met mededeling 400/0023/26625. Een laatste wens van Ulrich en onze dank is groot.”