Truineer Nieuws melden?

STVV pakt ‘superpunt’

STVV heeft Gent zonet het maximum van de punten ontfutseld. 2-2 werd het in de Ghelamco. Een superpunt, ook al zat er een tijdlang meer in.

© Simon Hallet (STVV)

Wat een start van STVV daar in Gent. Onze youngsters begonnen op een zeer hoog niveau, grepen de leider bij de keel en stonden in geen tijd 0-2 voor. Maar 0-2. Het had net zo goed 0-3 of 0-4 kunnen staan na een half uur. Toch lukte de Buffalo’s nog in de eerste doorgang de aansluitingstreffer op een hoekschop. De onvermijdelijke Orban tikte (te) makkelijk binnen. De stilstaande fases zijn niet de sterkte van dit nieuwe STVV, zo bleek. Vroeg in de tweede helft maakte Tournarigha, helemaal ongedekt, en alweer op strafschop, gelijk. Wie dacht dat het nu een walk over zou worden voor Gent had het verkeerd voor. Jawel, er waren nog een paar hete standjes voor doel van Schmidt, maar veel maakte Gent niet meer klaar. STVV trouwens ook niet. Zo bleef het 2-2. Knappe prestatie van onze kanaries. En uiteindelijk ook een juiste uitslag.