Truineer Nieuws melden?

STRC schittert op Europees Jeugd Kampioenschap

Weer beresterke prestaties van STRC, deze keer tijdens het EJK. Kers op de taart was de bronzen medaille voor Matisse Croes (STRC) en Jasper Cloet in het aflossingsonderdeel linethrow.

De hele Belgische delegatie en voor ons specifiek de 4 STRC atleten mogen tevreden terugkijken op hun prestaties afgelopen week op het EJK. Onze 4 STRCers behaalden individueel 4 A-finales en 4 B-finales. Met de aflossingen werkten onze atleten bij de heren 8 A-finales af en bij de dames 3 A-finales en een B-finale. Kers op de taart was de bronzen medaille voor Matisse Croes in het aflossingsonderdeel linethrow samen met Jasper Cloet. Verder verbeterden de herenploeg met Matisse Croes, Aiko Knuts en Mathijs Vanlaer 2 Belgische records, nieuwe toptijden werden er gezwommen op de 4x50m hindernis en op de 4s50m boei-aflossing.

De vele trainingsuren in het zwembad zijn dan toch beloond.

Mirte kon zich door pech niet plaatsen voor de finales van de lifesaver maar herpakte zich goed op de pop vinnen en plaatste zich door mooi voor de B-finale en zwom een nieuwe besttijd.

Aiko evenaarde zijn besttijd in de reeksen van de 100m pop vinnen waardoor hij kon starten in de A-finale.

Matisse zwom 3 nieuwe besttijden in de reeksen waardoor hij op de 100m pop vinnen mocht aantreden in de B-finale en op de 100m lifesaver en de 200m lifesaver in de A-finale.

Mathijs kon zijn besttijden net niet verbeteren maar plaatste zich voor de 100m reddingscombiné voor de A-finale en voor de 50m popredden voor de B-finale.

Sterke individuele prestaties van onze zwemmers.

Bij de zwembadaflossingen stonden Aiko, Matisse en Mathijs steeds aan de start samen met Torsten Goossens van Brasschaat. Ze plaatsten zich telkens voor de A-finale met 2x een nieuw Belgisch record, zowel op de 4x50m hinderniszwemmen als de 4x50m boei-aflossing. Mirte stond bij de dames eveneens in een aantal aflossingsevent en liet zich in positieve zin opmerken als één van de sterksten van het team.

In het aflossingsevent linethrow behaalde Matisse Croes samen met Jasper Cloet de bronzen medaille.