Truineer Nieuws melden?

Qrios trekt deels naar nieuwe school Hasp-O Centrum in de Fabriekstraat

Zin om als volwassene je kennis bij te schaven of wat nieuw te leren? Bij het centrum voor volwassenonderwijs Qrios ben je aan het juiste adres, dichtbij huis, in de Plankstraat en de Diesterstraat, en sedert dit jaar ook in de gloednieuwe gebouwen van Hasp-O Centrum in de Fabriekstraat.

© Truineer

Qrios is een centrum voor volwassenenonderwijs dat van september tot juni opleidingen in dag-, avond- en weekendonderwijs organiseert. Het betreft meer dan 150 boeiende en leerrijke cursussen, met daarnaast zelfs een begeleiding richting diploma secundair onderwijs.

 • Boekhoudkundig assistent*
 • Crossmedia assistent*
 • Constructielasser*
 • Draaier/Frezer*
 • Elektrotechnisch installateur*
 • Meubelmaker*
 • Polyvalent mecanicien*
 • Productieoperator verspaning*
 • Elektrotechnisch monteur
 • Fietshersteller
 • Koelmonteur
 • Onderhoudsmecanicien

Verder kan je bij Qrios terecht voor een groot aanbod diverse cursussen in de opleidingsgebieden Mode & decoratie, Talen, Nederlands voor anderstaligen, Autotechniek, Fietsonderhoud, Lassen, Hout, CNC, Elektriciteit, Fotografie en ICT.

De meeste van die opleidingen worden gegeven in de vertrouwde leslocaties van de Plank- en Diesterstraat. Maar daarnaast zal Qrios dankbaar gebruik maken van de nieuwe school van Hasp-O Centrum in de Fabriekstraat waar cursisten in een eigentijdse leeromgeving met oog voor hedendaagse didactiek, met de modernste technieken, en in een groene omgeving hun kennis kunnen uitbreiden en hun competenties kunnen verhogen.

Het is de avondschool die zal gebruik maken van die nieuwe lokalen van deze school van de toekomst.  Hier zullen de opleidingen plaatsvinden van interessegebieden Talen, Nederlands voor anderstaligen, Autotechniek, Lassen, Hout, CNC, Elektriciteit en ICT.

Qrios stelt het volledige opleidingsaanbod 2023 – 2024 voor en gooit de deuren van de  campussen open tijdens de volgende info- en opendeurdagen:

Voor Campus Sint-Truiden gaan de opendeurdagen door:

 • Op 26 augustus, 9.30u – 14.00u: in de Plankstraat 11
 • Op 29 augustus 17.00u – 21.00u: in de Fabriekstraat 51