Truineer Nieuws melden?

Patrick Mombaers zit EFVVST voor

Patrick Mombaers is verkozen als waarnemend voorzitter van het Eenheidsfront Vaderlandslievende Verenigingen van de stad St Truiden ( EFVVST ).

Mededeling EFVVST
Beste vaderlandslievende vrienden en sympathisanten
Nadat EFVVST voorzitter dhr Yvan Lambrechts ( linkse foto ) het besluit nam om een stap opzij te zetten als voorzitter werd door het dagelijks bestuur dhr Mombaers Patrick ( rechtse foto ) aangeduid als wnd voorzitter van het Eeenheidsfront Vaderlandslievende Verenigingen van de stad St Truiden ( EFVVST ). Yvan Lambrechts wordt erevoorzitter.
Door de aderen van wnd voorzitter Patrick Mombaers stroomt het bloed van een verzetsstrijder Immers, zijn vader zaliger was Gaston Mombaers, lid van het Geheim Leger, gewapend weerstander en brigade overste van de verzetsbrigade te Brustem tijdens WOII. Op 15 sept 1943 werd hij gearresteerd, neergeschoten bij zijn vluchtpoging, wekenlang verhoord door de Antwerpse Sipo SD afd IV en nadien op het laatste transport richting Duitsland gezet als politiek gevangene.
Wnd voorzitter Mombaers Patrick maakte reeds deel uit van het EFVVST dagelijks bestuur als PR verantwoordelijke. Eveneens werd hij in juni 2023 aangesteld als wnd provinciaal voorzitter van de Koninklijke Unie Verbroedering Geheim Leger Limburg. Ook zetelt hij als bestuurder in de beheerraad van het Nationaal Monument van de Weerstand in Luik.Tot zijn aanstelling droeg hij tijdens herdenkingsplechtigheden het vaandel van de NCPGR afd St Truiden.
De 61 jarige wnd voorzitter Patrick Mombaers heeft een carrière bij de lokale en federale politie achter de rug. Hij maakte ook 30 jaar deel uit van de vrijwillige brandweer van St Truiden.
Op 10 januari 2024 zullen de voorzitters van de vaderlandslievende verenigingen van de stad St Truiden of hun afgevaardigde een nieuwe voorzitter kiezen.
πŸ‡§πŸ‡ͺ “EEN VOLK DAT ZIJN HELDEN EERT IS EEN GROOT VOLK” πŸ‡§πŸ‡ͺ
Leve BelgiΓ« – Leve de Koning
πŸ‡§πŸ‡ͺ